Te, elmész? Én, nem!

0 Flares Filament.io 0 Flares ×


Nem megyek el szavazni október másodikán!
Ezért nem is érdekes, hogy mit válaszolnék, egy ilyen kamu, hazug, riogatóan uszító kérdésre. (Akkor se, ha Szél Bernadett tudja a választ, mondja is, de lehet, hogy mégse megy majd el?!) Mert nem az a kérdés, amit Orbán Viktor meghirdetett, (emlékeztek, akkor, amikor a kopasz verőlegények Pálffy Ilona segédkezésével, alkotmányellenesen próbálták megakadályozni, hogy egy valódi, a vasárnapi nyitva tartásról szóló népszavazási kérdés kerüljön beadásra: apropó, mi van a kopaszokkal Polt Péter Fidesz-barát Főügyész?), hanem az, hogy van-e bennünk, magyarokban: Fidesz-esekben és nem Fideszben nem hivőkben, egy fikarcnyi emberség, vagy nincsen.
Erről. Semmi másról.
Minden más: duma, mellébeszélés, lárifári, elterelés, blabla, hamuka – szóval, hülyítés!
Korszakváltás történik.” De nem azért, amit a Mandiner vendégszerzője sugall, hogy az exponenciális népességnövekedés és „a személy- és információmobilitás együttállása” kumulatív, durva, beláthatatlan következményekkel fog járni.
De nem!
A népvándorlás, a migráció, a menekülés nem az ok: az már a következmény! Az elképesztő egyenlőtlenség(ek) kialakulásának, növekedésének a következménye. Annak, hogy az egyéni jövedelmek, vagyonok növelésének már nincsenek – se önként vállalt, se államilag szabályozott – határai, nincsenek erkölcsi korlátjai sem. A gátlások is már régen megszűntek: mert semmi nem elég, semmi sem elég drága; akinek van, az még többet akar, aztán még többet; mert most szabad a pálya, ez itt a szabadverseny (??) küzdelme; „Beethoven fiam, süket vagy?”. Mert aki kimarad, aki lemarad, aki nem bírja (mert gyerek, szülők, beteg, kimaradt az iskolából, rossz tanárai voltak, vagy csak egyszerűen „vidéki” és nincs benn a brancsban), annak annyi. Az megy a lecsóba. Vagy tőlünk Angliába! Afganisztánból, Szíriából, Afrikából meg nem is hozzánk, hanem Németországba.
Vedd már észre: nem a bevándorló (kivándorló) miatt nem lesz munkahelyed, a gyerekednek iskolapadja, apádnak (neked) nyugdíja: az már most sincs, vagy alig!
A vándorlás – amióta a világ – folyik, rendületlenül: hol erősebben, gyorsabban; mikor kevésbé. Többezer éve! Megállíthatatlanul! Ha épülnek kerítések, ha nem.
Ha szerkeszt a Fidesz és Orbán (ál)kérdéseket, ha nem!
Szóval: NEM MEGYEK EL!

2016. 07. 29.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük