Eörsi?

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Becsszóra „nem értem a művelt ellenzéki politizáló közönség (a továbbiakban MEPK) tombolását” nem értő, általam nagyra tartott, neves szerzőt (a továbbiakban ÁNTN Sz.). Persze értem, bár ne érteném, csak nem tudom: meg tudom-e néki magyarázni azt, hogy miért nem. Arról nem is beszélve, hogy utána mi lesz…
Adva van a DK, akarom mondani Demokráciák Szövetsége nevű szervezet, amiről ÁNTN Sz. tud, és ami akár minden, demokráciát tisztelő és kívánó polgárnak is tetszhetne. Persze lehetne ez a szervezet akár jobb, akár bal, akár szélsőséges szövetség (vagy a nemzetközi labdarúgó bírói testület) is. Évek óta itt dolgozik E., amiről E-n kívül, persze sokakkal együtt ÁNTN Sz is tud. Az elmúlt években több hír is megjelent a magyar sajtóban a szervezet működéséről, értékeléseiről, a magyar kormányhoz fűződő, nem felhőtlen viszonyáról. Nos, ebben a szervezetben megürült a főtitkári szék, ami üresen nem maradhat, ezért diplomáciai úton fölkérték E-t, hogy foglalja el a megüresedett széket. A szék elfoglalására vonatkozó javaslatot akárki földi-halandó nem tehet (ahogyan ez például a magyar Alkotmánybírósági beadványoknál is van), erre csak kormányoknak van joga – ahogyan ezt ÁNTN Sz-en kívül, sokan mások is tudják.
Nos, a jelek és E. elmondása szerint a diplomáciai állomány megtette javaslatát E-re, mert a nagy tisztogatások után is maradt még igazi, hozzáértő szakértő az apparátusban! Persze ÁNTN Sz. szerint a „brutális” tisztogatásról a MEPK nem tud, hogy mért nem, azt ÁNTN Sz. titokban tartja, illetve Selmeczivel szólva egy képzeletbeli „csak”-kal elintézi. Mintha a nagy népi hurrával övezett, több éven át zajló tisztogatásoknak (kirúgtatásoknak, megszégyenítéseknek, ellehetetlenítéseknek, megalázásoknak és megaláztatásoknak) a MEPK nem lett volna tevőleges résztvevője: akár cselekvően, akár szemlélődően vagy ne adj isten elszenvedően. Hiszen itt élünk mindannyian, a MEPK is, ÁNTN Sz. is, E. is: tudjuk, mi történik, hol és miképp’.
Ebben, a hazánknak nevezett kis országban ugyanis a dolgok nyíltan, egyértelműen, semmit sem palmírozva történnek: a lopások, az asszonyverések, a demokratikus intézmények megszüntetései, a kisvasut-fölépítése, 20%-ok zsebbe-dugásai, 10 milliók átadásai, a „mindent folytatunk ugyanúgy” kihirdetése.
A kinevezésekről nem is beszélve! ÁNTN Sz. biztos tud mondani olyan kinevezést az elmúlt évekből, amikor a teljesítmény, a tudás, a szakismeret, az emberi és a szakmai múlt volt a kinevezés indoka; mert én csak ellenpéldát látok: kegyenceket, múlttal nem rendelkező sihedereket, házibarátokat és masszőröket, egyetemi szobatársakat és szobatársnőket, futsal-játékosokat, akiknek egyetlen érdemük a föltétlen lojalitás volt! A NER megalkotása és üzemeltetése óta ez mindig így volt! A kinevezett és a kinevező közötti egyezmény arról szólt: Ők kineveznek, megvédenek, csinálj, amit csak akarsz, de ne kérdezz, ne ellenkezz, ne legyenek skrupulusaid, és akkor tiéd a Kánaán!
Eddig mindig! Most már több mint 6 éve. Ugye, kedves ÁNTN Sz., Te is így látod, legalább is így olvastalak eddig.
Persze túl kell(ene) élni, át kell(ene) vészelni, a gyereket föl kell(ene) nevelni, amihez élni, keresni kell! Ezért (el)ba@ottan nehéz a vékony pallón egyensúlyozni és átmenni: nem kollaborálni és mégis túlélni, utólag nem leköpve magunkat.
Ezért én nem hiszek E-nek, Gy-nek, ÁNTN Sz. sem: nem kell főtitkárságért kuncsorogni, az különösen nem „hömpölygő folyamatos több százezres tüntetés Budapest utcáin”!

2016. 08. 05.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

One thought on “Eörsi?

  1. Visszajelzés: NBA 2K17 MT XBOX ONE

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük