Zsibbadás

0 Flares Filament.io 0 Flares ×


Zsibbadok.
Minden reggel arra ébredek, hogy a jobb lábamon a nagyujjam zsibbad. Aztán görcsbe rándul, majd amikor grimaszolva megmozgatom, újra zsibbadni kezd. Aztán feljebb és feljebb húzódik. A hasamnál aztán megáll. Onnan nem megy tovább. Azt olvasom az interneten: magnéziumhiányom van. Jó esetben. De lehet, hogy kezdődő szklerózis multiplex vagy a Parkinson-kór. Biztos nem az. Inkább beveszek egy pohár magnéziumos pezsgőtablettát, aztán meglátjuk. Csak egy kis zsibbadás. Le van szarva, kit érdekel.
Gyerünk tovább böngészni. Gyűlölet-gyűlölet hátán. Elapadhatatlanul ömlik. Nincs egy vízcsap, amit el lehetne zárni. Kéz is alig, amely elzárná, ha lenne mit.
Kisvárosban élek. Budapesthez közel. Akár élhető is lehetne: körben hegyek, patak folyik keresztül a városon, a Duna sincsen messze. Csöndes. Sokféle népek, nemzetiségek lakják. Egymás mellett élnek. Ott épül, szépül, ahol a város vezetői élnek; ott meg pusztul, ahol mások. Minden a szokásos módon, ebben semmi különös nincsen. Azok kapnak megrendelést a várostól, akik komák; azok kapnak támogatást, akik benne vannak a pikszisben. Civilnek is akkor terem ’babér’, ha csókos. Ebben sincs semmi különös. A helyi TV, mint az országos; a helyi nyomtatott sajtó dettó. Megszólalni, érvelni, véleményt mondani csak nekik lehet. Magyarország kicsiben. Ez az itthon. ’Halszagú’, most már ’d’-vel kiegészítve.
Még Polgárőrség is van a városban. Meg kamerák is. Minden rendben.
És akkor, egy ártatlan beszélgetéskor kiderül, merthogy én nem nézem a helyi-harsogó TV-t, nem olvasom a helyi győzelmi-híreket-leíró-hírmondót, hogy lesz még egy Polgárőrség a városban. Ugyan a meglévővel mindenki elégedett, betölti funkcióját, még testületi határozat is van erről, meg hogy az önkormányzat köszöni, csak így tovább, mégis: előre a lenini, akarom mondani a ’vonai’ úton, kell egy másik is!
Lesz egy másik is! A polgármester (Fidesz) és a közbiztonsági tanácsnok (Jobbik) azt javasolta, hogy legyen. Mér’? Csak. Ahogy azt a nacsasasszony is mondta, annak idején. A kiflicsücskös. Szóval, lesz még egy. Beadták az engedélykérelmet. Már nézik. Az önkormányzat szerződik velük is. Egy Jobbikos vezeti majd. Egy Jobbik házibarát Polgárőr Egyesület is. Bárki kérhet tőlük majd segítséget. Ők majd adnak. Azoknak, akik kérik. Akik meg nem, magukra vessenek. Meg féljenek. Így kell ezt. Alakul a rohamosztag. Volt már ilyen, tudjuk azt is, hogyan és mivé nőtte ki magát. Most ez igazán trendi. Eljött az idő. Ha kell, amikor kell, majd lépnek! Egyszerre. Egyenruhában. (Ja, az önkormányzati testületi ülésen egy tartózkodás volt, a többiek megszavazták: fideszestül, jobbikostul, elempéstül, mindenki!)
Zsibbadok.
Most már nem tudom leszarni…

2016. 08. 30.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük