Nem Önökről szól …

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Néhány napja Zsibbadás címmel írtam egy jegyzetet. Arról, hogy a gyűlölködés már mindent elönt. És, ha nem vigyázunk, ennek nem lesz jó vége. Ez az írás, egy egyszerű, hatalommal, tisztséggel nem bíró, magyar állampolgár véleménye. Nem fenyegetőzik, nem gyűlölködik, nem támad: figyelmet kér.
Szeretném kiemelni: ez a bejegyzés a jó-szándékú, a közösségért tevékenykedő, a szemetet eltakarító, a természet megújításáért aggódó és cselekvő, a környezetüket védő embereket, gyerekeket nem bírálja. Az írás nem róluk szól. Éppen ellenkezőleg: én is azt gondolom, hogy köszönetet, elismerést, támogatást, tiszteletet érdemelnek. Ha szándékom ellenére a leírtakat félreértették, akkor – tőlük – elnézést kérek!
A jegyzethez rengeteg hozzászólást, támogató és támadó észrevételt, szabadságvesztéssel járó feljelentéssel-ijesztgetést és más fenyegetést kaptam. Mások viszont megosztották a posztot, ahol – a leírtakról – további vita bontakozott ki. Elgondolkodtató ugyanakkor, hogy egyesek hazugságokat fogalmaztak meg, személyeskedtek, „jópofán” kívántak a másvilágra küldeni.
Ami pedig a jegyzet hátterét illeti:
• a bejegyzésben – az érintetteken kívül megérthetően – semmi konkrétum nincs arról, hogy valóban létező egyesületről van-e szó, vagy sem; más írásaimban mindig nevén nevezem az érintetteket;
• ami az írás valóság-magját érintő adatokat illeti, azok az önkormányzat honlapján szereplő, bárki számára hozzáférhető jegyzőkönyvekből származnak;
• a testületi ülésre beterjesztett javaslat (valamiért??) nem került nyilvánosságra, így én sem ismerem azt, hiszen nem került föl a honlapra se, és ahogyan az a testületi ülésen elhangzott hozzászólásokból is kiderült, még a megjelent képviselők sem kaptak meg minden dokumentumot;
• sem az önkormányzati testületi ülésen, sem azóta, a jegyzethez írt hozzászólásokból nem derült ki, hogy miért ebben a formában akarnak megalakulni, miért nem a létező Polgárőrségbe tagolódik be az új alakulat; mi lesz a két szervezet egymáshoz való viszonya, területi (pl. akarnak-e az egész város területén cselekedni) és egyéb munkamegosztása.
Néhány napja Zsibbadás címmel írtam egy jegyzetet. Arról, hogy a gyűlölködés már mindent elönt. És, ha nem vigyázunk, ennek nem lesz jó vége.
Hát vigyázzunk!

2016. 09. 04.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük