Csak tárgyszerűen…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Átadta. Hogy miért Ő, azt csak Ő, meg a Habony tudja. Persze Nélküle nem jött volna létre. Mert ugyan nincs köze hozzá, de mégis Ő döntött. Ebben is. Ahogy mindenben. Nélküle nincs, még egy fakivágás sem. Metró-felújítás sem. Népszavazásosdi sem. Pláne, hogy egy stadion megépüljön. A Deutsch családnak. Még a megnyitón sem volt telt ház. Pedig mindenki tudta: Ő ott lesz. Ahogyan Rigában is ott volt. Mert mindenütt ott van, ahol a haza sorsa eldől. Márpedig Rigában, mi is dőlt el Rigában?
Szóval: átadta. Még beszédet is mondott. Hogy múlt, jelen és jövendő. A haza fényre derül! Egy ékszerdobozban. Amit Ő ad át éppen. És akkor fütyülnek. Mit fütyülnek: ordibálnak, hogy ne lopjon, hogy ne hazudozzon, meg takarodjon. Bár az MTI szerint semmi ilyen nem történt. Az M4-nek még baja lesz ebből. Pedig, milyen szépen indult, zenével, lányokkal, a régiekkel, meg, hogy az MTK, ha nemzet lenne (az lenne csak az igazi bazmeg), akkor 33. lenne a nemzetek rangsorában. A libások, értitek, most persze a nemzet részei! Ilyenkor mi adtuk a legtöbb Nobel díjast a világnak. Arányosan. Meg a legtöbb arany is a miénk. Arányosan. Ah, milyen aranyos.
Egyszóval: átadta! Ünnepélyesen: síppal, dobbal, nádi hegedűvel! Igaz BL meccset itt nem lehet majd játszani. Se olimpiát idehozni. De, átadta. Végre megint átadhatott valamit. De miért nem ad át bérlakást, szociális otthont, iskolát, óvodát, bölcsődét; miért nem segít az elesetteken, miért nem… , hülye vagyok, hogy ilyeneket kérdezek.
Csak tárgyszerűen: átadta…

2016. 10. 14.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük