„Humánusabb”…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

„sokkal humánusabb,
ha nem engedjük be őket,
erre tettem javaslatot”
Orbán Viktor
miniszterelnök

Ezt a „humánusabb”-at. Ezt már ismerjük. Mert a kerítés megépítése is humánusabb, ez a mi hozzájárulásunk, ez a mi közösségvállalásunk. Ezt kapja tőlünk, aki ide pofátlanodig. Meg a Brüsszel is ezt vegye tudomásul, ez a magyarok hozzájárulása. Ezt jó megnépszavaztuk. Igaz, nem lett érvényes, de azér’ jó ez még hivatkozásra, alaptörvény-módosításra, további hazaárulózásra. EZ a magyar szolidaritás! Meg a kerítés. A szöges, meg mindenféle elektromos kütyüvel fölszerelt terelő-juhász. Mert ez biztosan nem engedi bejönni őket. Ott tartja, ahová eddig jutottak. Boldoguljanak ott. Ahogy tudnak. Az ő bajuk, az ő gondjuk. Miénk a szolidaritási kerítés!
Ezt már ismerjük. „Humánusabb”! Hát az iskolába is, minek járjon annyi ideig a gyerek, elég lesz az 16 éves korig. És történelem, meg irodalom: a francba velük, még gondolkodni kezd a sorsán a kölök, meg nem marad csöndben, hanem lázadni kezd a végén. Tudjon számolni, meg egy kicsit olvasni, hogy kell a kapát megragadni, annyi elég a tanulásból, még talán sok is. Aztán menjen dolgozni.
Jó, ez a „sokkal humánusabb”. Ezt már ismerjük. Azt mondja ugyanis a másik, akinek most nagy a feje, mert most ő lett az okosember, hogy „annyit ér, amennyije van”. Meg különben is, jó ott nekik, az árokparton, maradjanak is ott, nehogy má’ a többi „sínylje” meg! Meg a francba a kórházakkal meg a sok öreg háziorvossal, majd kevesebb körzet lesz. Mentőautókat meg nem kell annyit futtatni, még a végén sokat fogyasztanak majd az üzemanyagból. Meg a helikopterek sem arra kellenek: mert helikopter nélkül már nem is lehet Debrecenbe menni, pláne nem egy celeb-bulira, a népszavazósdi napon.
Nagyon jó, de tényleg, nagyon jó, ez a „humánusabb”. Éppen most aktuális is, így a hatvanadikon. Igaz, csak a lengyel jön most, szerencsére a lengyelek mindig is jöttek, de legalább nem lesz egyedül a színpadon, mert ez most nem a Múzeum lépcsője! Viszont nem is a Parlament erkélye. Meg most nem úgy kell őt odahívni, lóhalálában, mert úgy követeli őt a tömeg. De nem is fog „Elvtársak”-kal indítani. Sőt, most majd végleg le fog számolni. Velük. Mert 56’ az övé! Úgy övé, ahogy ő akarja.
2016. 10. 22.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük