Ment és maradt …

0 Flares Filament.io 0 Flares ×


Áder úgy ment el, hogy meg se érkezett, és úgy is jött vissza, ahogy el se ment.
Mert Orbán Viktor így akarta. Volt persze más is Orbán Viktor fejében, de aztán a „más”-ok eltűntek a fejéből. A „más”-ok mindig és azonnal eltűnnek az Orbán Viktor fejéből! Tehát Őt akarta.
És akkor Ő is így akarta.
Meg akkor már az egész Fidesz frakció is így akarta. Meg a nem-létező , magát kereszténynek mondó és író, fehér-lovas pártvezérrel megáldott törpe párt is így akarta, meg a frakciója is így akarta.
Hogy a Fideszen belül hogyan van ez, akár lehetne magán ügy is: úgy van, ahogy van, csinálják. Mert ott úgy van, hogy minden Orbántól függ, ami nem, az is.
De most – még egy ideig biztosan – így van ez az országban is.
Orbán feje a vízmérték! Nesze neked, Magyarország!
Mert a demokratikus jelölés rendje most az, hogy minden párt demokratikusan jelölhet, ha akar, de minek! Mert minden képviselő is jelölhet, ha akar, de azt is minek. Mert csak az válik jelöltté, akit legalább a képviselők egyötöde ajánl. Mivel mindenki legfeljebb egy jelöltet ajánlhat, az ellenzék nem is tudna nagyon többet. Azt az egyet is minek. Mert hát a jelölést nem követi igazi megmérettetés, program-hirdetés, érdemi vita. Nem, az nincs. Punktum. Viszont csináltatunk egy házibarát közvéleménykutatást, az megmondja: márpedig a nép, az istenadta nép 54 százaléka az egyiket akarja. Pont azt, akit az Orbán Viktor! Hurrá!
Tehát marad a szavazás.
Ja, előtte a jelölteknek lehet dumálni a pulpitusról, még a TV is adja. Bekiabálni is szabad a kormánypárti padsorokból, ha Fideszes vagy, mert akkor a nagybajuszú magyar ember – tudjátok, aki szerint mindenki hablatyoló, aki nem a kánon része – hagyja, sőt még a tetszését is nyilvánítja. Bezzeg, ha ellenzéki vagy, pláne még beviszed a stróman-Lőrinc papírkliséjét is, mehetsz Brüsszelbe, fellebbezni a nyugdíjmegvonás miatt! Nem kell sem program, sem ígéret, elég, ha…
Aztán meg lehet szavazni: az első fordulóban kétharmad kell, aztán már csak egyszerű többség. Halál egyszerű. El se lehet téveszteni. Most oda se kell állni a szavazófülke elé ellenőrizni. Megy ez, mint az ágyba-szarás, ha elég öreg vagy már.
És utána?
Kihirdeted! A nemzet megint egységes! Mert az elnök kifejezi!
Igaz: csak a Fideszes meg a Kádéenpés képviselők szavazták meg Orbán Viktor javaslatát!
Hát akkor: koccintsunk!
Áder végre megint kapott öt évet!

2017. 03. 13.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük