Fapadosan utaztak – micsoda különbség…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×


A 3. – nemhivatalos – sakkolimpiát 1936. augusztus 17. és szeptember 1. között rendezték meg Németországban, Münchenben. A versenyt Magyarország nyerte meg 110 és fél ponttal Lengyelország és Németország előtt. Azon az olimpián, a 19 éves, zsidó származású Szabó László érte el a legtöbb pontot az összes versenyző közül. A csapat úgy nyerte meg az olimpiát, hogy több nemzet, pl. Argentina, az USA nem indult.
Szeptember 2-án érkeztek a Keletibe, ahol hatalmas tömeg fogadta őket. Még rendőrkordont is kellett állítani, hogy az emberek ne tapossák agyon egymást.
A vonat mintegy 20 percet késett. Amikor a hatalmas fekete füstöt eregető, és „fülsiketítő dudálással” beérkezett a „vagon”, kisebb zavar támadt, mert a díszsorfal az első osztálynál sorakozott föl, viszont a sakkozók a harmadosztályon utaztak. Amikor megkérdezték tőlük, hogy miért nem az első osztályon utaztak, önérzetesen válaszolták: „sportemberek vagyunk, nem akarunk urizálni”! (Dési János: Az utolsó sakklovag című könyvéből, Lauder könyvek 2017.)
Ahogyan 2014-ben Orbán Viktor is utazott és érkezett Svájcba és Svájcból! Igaz: Ő másodosztályon.
Micsoda különbség…

2017. 03. 31.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük