Nagy buli volt…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×


Az Alaptörvény(ünk) szerint a népszavazás intézménye valós (bár mára már az állampolgárok, ellenzéki pártok számára ellehetetlenített) intézmény, amelyet „legalább kétszázezer választópolgár kezdeményezésére” az Országgyűlés ír ki; népszavazást kezdeményezhet még a Köztársasági Elnök (még soha nem kezdeményezett) és a Kormány (már kezdeményezett) is; érvényesség és eredményesség („… ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott”) esetén kötelező érvénnyel bír; a részletes szabályokat törvények, rendeletek határozzák meg; érvénytelenség esetén nincsen semmiféle jogkövetkezménye!
Ezzel szemben a nemzeti hitvalláson alapuló Alaptörvény(ünk) nem ismeri a „Nemzeti Konzultáció” intézményét. Nincsen róla sarkalatos törvény, feles törvény, de még egy megveszekedett kormányrendelet se, miniszteri rendeletről, miniszteri utasításról nem is beszélve (a szerkesztés lezárva 2017.06.28.). A magyar jog nem ismeri ezt az intézményt: nem tudható, mi fán terem; eszik-e vagy isszák; kivel kell és mikor lehet konzultálni; ki írhatja ki; vannak-e formai követelmények a kiírásra; hova kell a konzultációs válaszokat hivatalosan elküldeni; ki ellenőrzi a válaszokat; hol lehet jogorvoslatot kérni és kapni; meddig kell a konzultációs íveket visszaküldeni, megőrizni; melyek az eredményesség kritériumai; mik az eredményesség föltételei és a (z esetlegesen) eredményes „Nemzeti Konzultáció” mik a jogi következményei.
Semmi.
Viszont tegnap nagy buli volt! A Bálnában! A PÁRT zártkörű rendezvényén, megbízható talpasok jelenlétében; betanított tapsolók, önkéntes hívek garmadája előtt, óriási csinnadrattával ünnepelte saját magát és „minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációját”! A fölvezető zenekarok, akarom mondani szónokok dicshimnuszát és alpári „sorosozását” a Horthy-magasztaló labdarúgószakértő fölolvasó harci indulója követte. Zúgott a „nem fogjuk hagyni, hogy Soros nevessen a végén”; az „egészen addig, amíg van munkanélküli magyar ember, nem szabad másnak (értsd: migránsnak, gazdasági bevándorlónak, Brüsszel által idezsuppoltnak) munkát adni”; a most dől el, mert „visszafordíthatatlan” helyzet van; az „őrült ötletek csimborasszójaként” emlegetett szolidaritással riogatás; a „német történelemhamisítás” bemutatása; az „eurorealisták vagyunk” kinyilvánítása; a „tömeges integráció illúziója megbukott, helyette párhuzamos társadalmak jönnek létre, növekvő bűnözéssel, romló közbiztonsággal, terrorveszéllyel és terrortámadásokkal” kijelentése. Mert Európában nem kérdezik meg az embereket, csak nálunk, kis hazánkban A meghosszabbított(?) beküldési határidőig 1 680 333 ember (persze, aki később küldte be, annak a válaszát is figyelembe vette a „zemberbarát” kormányunk), sok-ezerrel több, mint eddig bármikor is konzultált a kormánnyal és minden kérdésben 99% volt a támogató válaszok aránya!
„Teljes konszenzus van” – folytatta a szónok, olyan, amelyet még nem látott a föld: se Észak-Koreában, se Nicolae Ceausescu Romániájában, de még a Rákosista Magyarországon se.
A kormányfő emlékeztetett: „Az emberek egyöntetűen kiálltak amellett, … mi döntsünk az adókról, energiaárakról, … a magyarok nem akarnak illegális migránsokat befogadni”! A magyar emberek még a szitán is átlátnak, le a gaz terrorista támogató civilekkel, a trójai falovasokkal, a maffiahálózatokkal, le a brüsszeli királysággal, le Soros Györggyel, a legfőbb gonosszal, mert „számunkra az érvek súlya és nem az érvek gazdájának származása” számít! És akkor „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok”, nehogymá1 Andorra legyünk.
Összegezzük: Mi az a „Nemzeti Konzultáció”, amit 6 453 666 magyar, nem Magyarországon élő magyar, külhoni magyar ember nem küldött vissza, ami senkit semmire nem kötelez, aminek a hitelessége több, mint kérdéses, ami csupa álkérdést tartalmazott, amire a kormány közpénzek milliárdjait költötte.
Közben tovább folyt a buli; dínom-dánom; kaja-pia-nők mindenütt, az ország meg ment a lecsóba…

2017.06.28.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük