MINDIG TILTAKOZTAK…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Mindig tiltakoztak. Ők nem nácik. Ők nem is rasszisták. A Sorost sem azér’ rakták a plakátra. Pócs se azér’ maradhat.

Mindig tiltakoztak. Mert Ők csak meg akarják változtatni Európát, mert már nem a régi, nem hű értékeihez, nem ragaszkodik hagyományaihoz, kereszténységéhez. Mert ők csak meg akarják reformálni a Néppártot, mert már az nem olyan, mint volt a megalakításakor. Hogy milyen volt, milyennek kell lennie ma, ezt csak ők tudják egyedül.

Mindig tiltakoztak. Ők dehogy akarnak a szélsőjobbhoz tartozni, azokhoz a fasisztákhoz, dehogy is. Rossz az, aki rosszra gondol. Nem azér’ tárgyalnak velük, nem azér’ rázza a kezüket a bajszos házmester, nem azér’ vezetett az egyik első útja az olasz “bulira” a kolostor-lakónak, a focit bálványként imádónak. Dehogy.

Mindig tiltakoztak. Nálunk demokratikus diktatúra vagy diktatórikus demokrácia van, vagy mi a franc. Különben is : minek az a sok nyálas duma, meg parttalan vita, egyeztetés, csak árt az ügyeknek. Kiegyezni más pártokkal? Azoknak a hangját is meghallani, akik másként gondolják? Azok árulók, ellenségek! Akkor meg minek?! Mondja meg a VEZÉR, oszt jó-napot! Mi köze ennek a fasizmushoz?

Mindig tiltakoztak. De hát mit csináljanak: ha a fasiszták látják jól, mert csak a nemzetállam, csak az erő, csak a rend, csak az idegenellenesség a megoldás. Nincs más. Nem lehet más. Bármi áron az kell! Ha fegyverkezni kell, gyerünk fegyverkezni. Ha le kell zárni a határokat, kerítést kell építeni, nosza. Ha sodródni kell a háborúba, sebaj, ki emlékszik már arra. Minden megengedett, itt megint ESZME van! (Na jó, meg egy kis stadion-építés.)

Mindig tiltakoztak. Egy kis joggal való visszaélés, egy kis lopás a közösből, az ellenfelek börtönbe zárása, meghurcolása. Hullik a forgács, sebaj. Ez még “nem fasizmus”!

Mindig tiltakoztak.

Most már egyre kevésbé…

2019.04.04.csütörtök

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük