MEGINT MEGSZÓLALT A KIS-GULYÁS…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Néhány napja egy magyar állampolgár, nevezett Gulyás Gergely, aki nem mellesleg a Miniszterelnökséget vezető miniszter, kedélyesen arról cseverészett, hogy „extra juttatásokra már nincs is igazán szüksége a magyar nyugdíjasoknak, hiszen az elmúlt időszakban olyan mértékben növekedtek a nyugdíjak, hogy nem szorulnak ilyen jellegű segítségre”. 

Megszólalása tornádó tölcsérként csapott le a Palma de Mallorcán békésen nyaralgató, koktélt-szopogató, szörfözgető magyar nyugdíjasok tömegére és azonnal beszippantotta jókedvüket. Megszűnik majd mind a papíralapú, mind az elektronikus Erzsébet utalvány? – kérdezgették egymástól a magyar nyugdíjasok, még a Kanári szigeteken is.

Olvastátok – kérdezgették egymástól az olasz tengerparton békésen heverésző magyar nyugdíjasok: „Mára már eljutottunk odáig, hogy a nyugdíjból is tisztességesen meg tudnak élni a magyar nyugdíjasok, ha azt jól osztják be és nem költekeznek feleslegesen”.

Na most, mi lesz? Jönnek az önkormányzati választások, szavazni kell, kire szavazzunk? – morfondíroztak és lassabban szürcsölték a koktélt. Ne aggódjatok, szólt a legöregebb magyar nyugdíjas: majd a Nézőpont rámér, és meglássátok szümtükkel, ömlik majd a plusz zsozsó hozzánk!

És úgy lett.

Ma megint megszólalt egy magyar állampolgár, nevezett Gulyás Gergely, aki nem mellesleg a Miniszterelnökséget vezető miniszter, és – mintha néhány napja nem pontosan az ellenkezőjét mondta volna – kedélyesen arról cseverészett, hogy a „kormány 9000 forintos támogatást biztosít a nyugdíjasoknak… amit rezsiutalvány formájában kapnak meg és 3-szor 3 ezer forintból fog állni”.

Hülyék vagyunk – gondolták Palma de Mallorcán, a Kanári szigeteken és az olasz tengerparton napozgató magyar nyugdíjasok: nyaralásban minek hallgatunk Gulyás Gergelyt?!

És tovább szopogatták koktéljukat…

  1. 08. 23. péntek
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük