ÍRJÁL RÖVID FOGALMAZÁST A „KERESZTÉNY SZABADSÁG” -RÓL…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

(fogalmazás egy magyar általános iskolában)

Bevezetés:
A maji napokban Orbán viktor magyar ember, aki mostan a legnagyob magyar (bár kicsi), aki monta eztet a dumát nemrégibe, mert neki kell nagyokat mondania, mert a ronaldónak is kel mindig újab és újab golókat lönie, hogy ő legyen a legjob az europai kiválasztáson azaz választásokon.

Tárgyalás:
Nekem a Petőfi Sándor jut az eszembe, aki ojat irt egyszer: szabadság-szerelem a kettö kell neki, kár, hogy akor még Orbán viktor nem élte magát, mert akkor a Petőfi biztos aszt irta volna, hogy keresztény szabadság-keresztény szerelem kell neki, de akkor már az Orbán viktor nem élne ma és akkor mi lenne velünk, akik nemzetileg is magyarok vagyunk? De szerencsére él. Ide tartozik nekem, hogy ojan is van, hogy keresztény Magyarország vagyunk, bár eztet nem egészen értem, mert az osztályban nem tudom ki keresztény, ki nem az, de biztos vannak ijenek is meg ojanok is, akik nem azok, akkor az és akkor aki nem az annak ez nem az országa, vagy mi? A Petőfiröl jut eszemben, hogy mi van akkor, amikor előb jön a szerelem és asztán már hiába a szabadság, mert már nem él akkor. De eszt csakugy irom. Mert aszt a verset nagyon birom. Külömben sokat filoztam a keresztény szabadságon és nagyon tettszik nekem, mert akkor lehet mindenre használni a keresztény határozot vagy jelzöt, ezeket mindig keverem, de ez most nem érdekes a tárgyalás szempontjábol nézvest. Szoval akkor lehet keresztény sport, meg keresztény autovezetés meg keresztény olvasás meg keresztény minden. Nagyon okos ez az Orbán viktor, jóhogy enyi okoságokat tud mondani. Az is jo, hogy megmagyaráza a viktor a gondolatyát, hogy mit is gondolt amikor aszt monta keresztény szabadság, mert aszt monta késöb, hogy ne csináljanak vele ojat, amit ő nem akar és akor ő se csinál majd ojat másokkal amit nem akarnak, de lehet, hogy eszt nem pontosan igy monta, de valami ijesmit. Eszt szoktam én is modani a Gyuszinak, amikor jol megverem, hogy igy jár ha elkezdi, bár akkor még nem kezte el a verekedösdit, de elkezdhete volna, tehát lyogos volt az ütésem. Amikor verekszem és én nyerek, akkor keresztény szabadnak érzem magam, de amikor engem püffölnek akkor nem, ezt nem tellyesen értem, de nekem senem kel mindenhez értenem. Hogy elkápprásztasam a tanitonénit elolvastam az interneten, hogy van egy másik ajatolah is (majd megkérdem a Lalit, aki mindig nagyon okos, hogy mi az az ajatol), aki szintén ijesmiket mondot mint a viktor, de mégsem pontosan idészte őtet, mert mesze él tölünk.

Befejezés:
A Petőfi aszt is irta, hogy bántya őtet egy gondolatféle, hogy a párnák köszt fog elhalni, mert aszt nem akarja, ugyhogy énse akarom. Ezér megyek ki az udvara verekedni egy jót, hogy keresztény szabad legyek. Persze ahoz megkel vernem a Gyuszit.

Lajos

2019. 09. 18. szerda

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük