A HAZUGSÁG AZ HAZUGSÁG…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

A HAZUGSÁG AZ HAZUGSÁG…

(„Nem arról van szó, hogy ki hazudik, mert azt tudjuk, hogy ők hazudnak, mi pedig igazat mondunk.”

(Orbán Viktor, 2020. május 8.)

„nemcsak a titkon

félignyílt ajtón

ijedten

besuttogott hírekben”

 

„Ha sikerül Budapesten a halálozási arányt csökkenteni, akkor Budapesten újraindulhat az élet” – hallottuk ezt is ma reggel a szokásos pénteki reggeli showban.

Akkor nézzünk néhány számot, bár minek (az alapadatok a KSH és a hivatalos „vírusos” oldalról).

A járvány 58. napja van.

A „hivatalosan koronavírusban” meghaltak száma Budapesten és Pest megyében 310 fő.

Így a kormányzati kimutatások(???) szerint eddig naponta 6 ember halt meg a koronavírusban, de náluk már korábban diagnosztizáltak krónikus betegségeket is, így – Müller Cecília tisztifőorvos asszonyt idézve – a vírus „csak fölrakta az ire a pontot”.

A KSH minden évben közöl halálozási adatokat és a most a kormány is a koronavírus járványról.

Az adatok tragikus, de nem drámai helyzetet mutatnak (hangsúlyoznom kell: ezek a hivatalos adatok, amiért nem én, nem is Karácsony Gergely, de még nem is Gyurcsány Ferenc és Soros György, hanem a kormány tartozik felelősséggel)!

Ahogyan a tisztifőorvos asszony korábban mondta, a halálozási arány ebben az évben a koronavírus járvány miatt nem nőtt. Ugyanakkor a fertőzöttek körében a halálozási arány Európában a legmagasabb (14,25%)! Budapestre és Pest megyére vonatkozóan az arány 18,65%.

A miniszterelnök a halálozási arány csökkenéséhez kötötte Budapest és Pest megye „fölszabadítását”, bár a fehét zászlóval érkező „Osztyapenko kapitányt” nem fogadja,  sőt tartózkodik mindenféle tárgyalástól. Arról nem szólt, hogy az aránynak mennyire kellene lecsökkennie, s arról sem, hogy a magyar halálozási adatok tragikusan kiugró sokasága miből fakad: vajon azzal függ-e össze, hogy az elmúlt időszakban az egészségügyi intézmény-rendszert szándékosan (tudatosan?) mostoha-gyerekként kezelte az állami költségvetés; az orvosok, ápolók „csak” ígéreteket kaptak bérnövelés helyett; és a járvány alatt lényegében leállt az ellátás.

Érdekes módon a hivatalos oldalon a „Hatósági házi karanténban” lévők és a „Mintavételben” részesült állampolgárok számát nem tüntetik föl Budapest-Pest megy és Vidék bontásban.

Lehet, hogy nem a város „Bűnös város”, hanem…

  1. 05. 08. péntek
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük