„A Magyar Krónika: kinyílott a pitypang. Megírom.” 31.

4 Flares Filament.io 4 Flares ×

ellenállásA tegnapi verekedés után, amit súlyosbodó sérülésmentességgel úsztunk meg, ma válságstáb-értekezést tartottunk az összefogásosokkal. Az azért most már mégsem járja, hogy nem megyünk ötről a hatra, hogy mi mindig a rövidebb fogpiszkálót húzzuk ki piszkálni a fogaink ínyeit – mondta a Szanyi gyerek, meg a Gréczy Zsolti is. Az se megy – mondta a Karácsony Gergő, hogy mi találunk ki valamit, ők meg lenyúlják és meghamiskázzák az egészet és saját képükre formálják. A Simon Gabi is sápadt fehéren, mint aki beteg azt mondta volna, hogy…de mi nem engedtük szegényt megszólalni hagyni, mert ő már nem tartozik közénk, mert az apukájának sok pénze volt, amit nem tud vagyonilag leellenőrizés alá vonatni. A Gréczy Zsolti azt is mondta, hogy most olvasta a Magyar Narancsban, ami egy politista, kulturista hetilap, és nagyon szereti olvasni, hogy a szerkesztőség írt egy szerkesztőségi bejegyzést a Simon apukájáról. De valójában nem róla, hanem a volt pártjáról írták, hogy az lenne a jó, ha átvilágítanának minden szerepet vállaló taguszt és akinél elsötétül a képernyő, azt mindkét lábbal (nemcsak a ballal) jól seggbe rúgnának, hogy kirepüljön a béketáborból (ezt az ősétől hallotta). És ezért menjünk mi is a tüdőnk átvilágítására, és akinél elsötétül a kép, az nem lehet tagja az összeszövetkezésnek, hanem menjen orvoshoz.
Akkor a Robi azt mondta, hogy rendben van, de akkor a Garancsi Pistit is vonjuk átvilágításba, mert az apukája, aki az Orbán Viktor apukájának a stadionberuházó és Videoton focicsapat-építő legjobb barátja, és aki kétszázszor akkora vagyonelsíbolási transzformációba esett. Ekkor a kis Vadai is megszólalt, hogy a Feri meg a Klára már internetezték a vagyonuk származását és még a filléreket is föltüntették a származási leltárlistán és jó lenne, ha a Viktor és az Anikó is, meg az egész viktorista kolónia (a Robi megsúgta, hogy az egy élőlény csoport összességét jelenti) is azt tenné. De azt is mondta, hogy ez olyan esélytelen, mint megverni a Hollandokat 8:1-re fociban, bár a Pintér Sanyi szerint ez sem lesz kizárt, mert most összetartanak Törökországban a B csapat tagjai.
És akkor visszatértünk a válságstábolásra, mert az nagyon fontos volt, bár az átvilágosodás is már egy jó ötletezés volt. A probléma az, hogy a kissebesedésben vagyunk, és hiába mondunk vagy csinálunk valamit, az nem jut el a süket fülekig se. A Heller Ági azt mondta, hogy ő hallotta az anyukájától hogy a Hegel, aki egy nagy filozófista volt és egy egész iskolát is felépített, meg ifjúhégelista követőket is toborzott az írásaival, egyszer, az élete vége felé azt írta, hogy az érett gondolkodónak fel kell ismernie „a világ objektív szükségességét és ésszerű voltát, ahogyan az adva van”. És ez ugyan a porosz államról volt megírva a Hegel által, de mintha négy éve is így működne az egész katymaz – mondta az Ági. Hiszen mást se hallunk ma sem, minthogy mi motorozunk az Európa élén, mi vagyunk a minta, mert keverék ázsiaiak is vagyunk, és akkor ez azt jelenti, hogy minden úgy van jól, ahogy van – zárta Heller Ági. A Radnóti Sanyi erre azt mondta, hogy Marx, aki egy másik nagy gondolkodó volt, még ha a buta Rétvári Bencus szerint nem, azt írta a Northern Star 1847. október 9-i számában, hogy „A társadalmi reformokat sohasem az erősek gyengesége, hanem mindig a gyengék ereje hajtja végre”, azaz arra figyelmeztetett Marx, hogy ne várjunk emberbaráti tetteket a hatalomtól, vagyis a viktoristáktól! Ha mi nem tesszük meg a sarokra állást, ha mi nem vesszük föl a síkesztyűt, ha nem csapkodjuk meg a lovak közét, akkor meg eszi a fene az egészet…
tanuló

4 Flares Twitter 1 Facebook 1 Google+ 2 Email -- Filament.io 4 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük