ETIKUSAN…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

ETIKUSAN

Orbán Viktor – aki személyesen vezeti a „fegyveres” harcot a koronavírus ellen és akinek a vezetésével a kormány éppen most adott még egy milliárd forintot a kisvárdai sportcsarnok építésére – számára minden magyar ember élete fontos. Kásler Miklós miniszter szintén nyilatkozott: minden magyar ember élete fontos számára is.

Éppen ezér’ nyár óta(?) folyamatos és szóbeli(!) készültségbe helyezték magukat és az országot: olyan megelőző csapásokat mértek a vírusra, hogy csak na, az aztán arról koldult. De a koldulástól nem állt le és csak terjed és terjed és terjed. Ebben semmi meglepő nincs, hiszen a kormányfő és az Operatív Törzse is ezt nyilatkozza naponta, próbálva nyugtatni a magyar népet, aki fegyelmezetten veszi tudomásul a szigorító intézkedéseket. A mai hivatalos adatok szerint tegnap 4397 új megbetegedés és 121 haláleset történt, az aktív fertőzöttek száma 125789 főre emelkedett, a növekedési faktor továbbra is 1 fölött van, az új esetek száma a tesztelésekhez képest 19,4% (12% alatt kellene lennie a WHO szerint), lélegeztetőgépen 599 ember van.

Az egészségügyi ellátó rendszer és a szolgáltatásokat nyújtó orvosok, ápolók teljesítőképességük határán vannak: naponta olvashatunk a Facebookon szavakkal alig leírható történeteket, megrázó képek jelennek meg emberfeletti küzdelmükről a betegek életéért.

Mégis: föl kell készülni a legrosszabbra! Arra, amikor – ott és éppen akkor – már sem az ember, sem az eszköz nem lesz elegendő minden élet megmentéséhez. A MOK elnöksége ( a kormány, az Operatív törzs, Müller Cecília helyett) elkészítette „a szűkös egészségügyi erőforrások vészhelyzetben való elosztására vonatkozó etikai ajánláscsomag” -ot annak érdekében, „hogy a rendelkezésre álló értékes időt ne a döntési helyzetekből fakadó, szinte elviselhetetlen morális teherrel való megküzdés tegye ki, hanem sokkal inkább az életek megmentése”.

Úgy gondolom, ez – bármilyen fájdalmas is – a felelős magatartás!

Talán sohasem tudjuk meg, abban, hogy idáig jutottunk milyen felelősség terheli a magyar kormányt az elégtelen felkészülés, az elpazarolt források, az elmaradt protokollok, a cinikus törvénykezés miatt.

Kásler Miklós (és a „kormányszócső” MNO) ahelyett, hogy megköszönte és támogatásáról biztosította volna a MOK elnökségét, a „szokásos” és semmitmondó támadást indított a javaslat ellen: „a kormánynak és az Emminek minden magyar ember élete fontos, a mostani szigorú korlátozó intézkedések, a kiadott miniszteri utasítások, a halasztható beavatkozások felfüggesztése és a hónapok óta tartó tudatos felkészülés pedig mind azt a célt szolgálják, hogy a jövőben is legyen elegendő ágy, eszköz, gyógyszer és szakember.”

De még sincs. Helyette lesz vadászati kiállítás, atlétikai stadion és még a franc tudja mi minden, ami tömi majd a csókosok bukszáját.

Ha már nem segítenek, legalább ne ártsanak! Ahogyan ezt ők mondják…

2020. 11. 21. szombat

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

8 thoughts on “ETIKUSAN…

 1. turkce

  Awesome post. I am a regular visitor of your web site and appreciate you taking the time to maintain the excellent site. I will be a regular visitor for a really long time. Agathe Jeremias Aruabea

  Válasz
 2. turkce

  Very couple of websites that happen to become detailed beneath, from our point of view are undoubtedly very well really worth checking out. Stephanie Chaim Ari

  Válasz
 3. 샌즈카지노

  Good post. I learn something new and challenging on sites I stumbleupon on a daily basis. It will always be useful to read content from other authors and practice something from other web sites. Brittaney Bastian Concepcion

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük