EGYSZER ÚGYIS MEGHALUNK…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Harminc-egynéhány éves koromban láttam elősző és utoljára birkavágást, a birka némán, hang és mindenféle ellenállás nélkül tűrte, hogy lábait Bandi bá’ összekötözze, oldalára fektesse és a késsel megszúrja. A vér azonnal elkezdett folyni, a birka szemei nyitva voltak, csak nézett előre, nem értett semmit, csak feküdt összekötözött lábakkal az oldalára fordítva, egyre bódultabban és bódultabban. „Sok helyen úgy tartják, hogy vágáskor nem szabad az állatokat sajnálni, mert akkor nehezebben múlik ki.” A tekintete viszont… soha nem felejtem el.

Tegnap megjelent a Kormány 19/2021. (I. 28.) Korm. rendelete a Magyar Közlöny 2021. évi 13. számában. Ez alapvetően megváltoztatta a gyógyszerek és vakcinák engedélyezését: amennyiben az egészségügyi tartalékért felelős szerv (ÁEEK) kezdeményezi az engedélyezést (és van legalább egy európai uniós tagjelölt állam, van még további kettő és legalább 1 millió embernek beadták már a vakcinát), akkor az engedélyt ki kell adni.

Érted? Nem kell vizsgálódni 210 napig, kimenni a helyszínre se, meg szakmai vitákat lefolytatni, elég, ha Szijjártó Péter mindenes fiú letárgyalja a kínaiakkal, majd kéri az engedélyt és már alá is írhatja a szerződést 5 millió vakcina beszerzéséről és már punktum. Ja, közben Orbán bemondja a rádióba: „Én a kínai vakcinát adatom majd be magamnak”, és már a döntés is megsületett, megszületett.

Érted te ezt?

Közben az oltási terv titkos (hadiállapot van, ugye?), Schmitt Pál volt elnök, aki megígérte, hogy ledoktorál(?) kezdeményezi a magyar olimpikonok beolytását…

Hát ezt érted?!

Harminc-egynéhány éves koromban láttam elősző és utoljára birkavágást, a birka némán, hang és mindenféle ellenállás nélkül tűrte, hogy lábait Bandi bá’ összekötözze, oldalára fektesse és a késsel megszúrja. A vér azonnal elkezdett folyni, a birka szemei nyitva voltak, csak nézett előre, nem értett semmit, csak feküdt összekötözött lábakkal az oldalára fordítva, egyre bódultabban és bódultabban. „Sok helyen úgy tartják, hogy vágáskor nem szabad az állatokat sajnálni, mert akkor nehezebben múlik ki.” A tekintete viszont…

  1. 01. 29.péntek

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük