„EGY CSODÁLATOS ELME”??!

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Megint megnéztem a 4 Oscar és 4 Golden Globe díjat nyert filmet, Russel Crowe (és Jennifer Connelly) csodálatos játékát, ahogy Johnként küzd (skizofréniájával) képzeteivel, ahogyan felülkerekedik és tanárként, oktatóként visszatalál a valós életbe.

Vajon hányan küzdhetnek közöttünk és hányan tudják megfékezni, kordában tartani képzeteiket?

Olvasom a híreket arról, ki, hol, kinek és mit nyilatkozott, milyen beszédet mondott, milyen megszépítő emlékei vannak múltjáról, milyen messzire és irreális magasságokba szárnyal képzelete.

Vajon visszatalál valaha is a valós életbe?

„Jogállamiságunkban kételkedő nyugati partnereinknek azt mondom, hogy ti hol küzdöttetek a jogállamiságért? Én Budapest utcáin harcoltam” – villog a szemembe a főcím. A gazdaságvédelmi akcióterv 2020 márciusában indult, és 2021. január 1-jéig tartott. „Ezt lezártuk, ez volt a védekezés, a gazdaság-újraindítási terv pedig a támadás … A válság nem tudta ledönteni a lábáról a magyar gazdaságot, de gúzsba kötött bennünket, és nagy gyomrost adott … 3000 milliárd forint maradt a magyar családok és gazdaságok zsebében … bértámogatást is adtunk, felére csökkentettük az iparűzési adót” – miközben recseg-ropog minden, a kilátástalan helyzet miatt polgári engedetlenség körvonalazódik. „Februárban nemzeti konzultáció lesz a nyitásról” – amin csak röhögnek az emberek. Közben „nem kaptak vakcinát, a levél meg spambe ment – 6500 háziorvosból 1080 kezdhette meg az idősek oltását” – indult a tömeges oltás Magyarországon.

Vajon a beszédet mondók, nyilatkozók küzdenek a képzeteikkel és visszatalálnak majd a valós életbe?!

Segítenünk kéne nekik…

  1. 02. 04. csütörtök
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük