SZILÁNKOK – INKÁBB MÁR BOMBÁK

0 Flares Filament.io 0 Flares ×
  1. „Az ellenzék jelenti a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatot – erről beszélt Kövér László” – írta meg megint a 444.hu, majd megkérdezett néhány országgyűlési képviselőt, mi a véleményük az elhangzottakról. Kocsis Máté először terelt („azt hittem a Városháza-ügyről kérdeznek”), aztán iskoláztatta a riportert, majd azt mondta „Kövér szavai sokkal súlyosabbak annál, mint hogy félreértelmezzék őket”, viszont azt „elfelejtette” kifejteni, mi a félreértelmezés. Halász János szerint: „attól, mert valaki baloldali, még lehet hazaáruló”. Harrach Péter szerint „maga a megfigyelés még nem árt senkinek…”. Hollik István kérdezni akart az újságírótól, de nem sikerült neki.
  2. Az Európai Unió fel akarja venni a kesztyűt az álhírek ellen, ezért „közös hírszerkesztőséget hoz létre az EU 16 nemzeti hírügynökség bevonásával – az MTI nincs köztük…” – írta meg a Népszava. Kubatov már működteti a magyart Londonban, csak még nem döntötte el, hogy álhíreket gyárt vagy valódiakat.
  3. „Orbán Viktor, Matteo Salvini és több más, az Európai Néppártról bőven jobbra tolódott politikus már egy ideje tárgyal arról, hogy új politikai csoportot hoznak létre az Európai Parlamentben. A 444.hu forrásai viszont úgy tudják, hogy a megállapodás megszületett, szombaton pedig be is jelentik az új szélsőjobboldali frakció megalakulását Varsóban…” – szól a hír Szymon Holowina Twitter bejegyzése alapján: végre +tiszta víz” van a pohárban.
  4. Bige László ellen tovább folyik a vadászat, amire az agrárminiszternek címzett nyílt levélben válaszolt: „Az elmúlt napokban Ön hevesen kampányol a mellett, hogy kiszámolják, mennyivel károsítottuk meg a magyar gazdákat az elmúlt 10 évben… Segítünk egy kicsit a számolásban Önöknek. (…) Nyugat- Európához viszonyítva majdhogynem mindig olcsóbb volt a műtrágya Magyarországon, mint Németországban…” A válasz megírás alatt…
  5. „Magánnyomozókat bíznak meg fideszes körökből ellenzéki politikusok magánéletének feldolgozására…” írta meg Dezső András és Windisch Judit a HVG 360 portálon. Cáfolat nem érkezett.
  6. „192 újabb áldozat, erősen közelíti a halálozási átlag a tavalyi második hullám csúcsát” – szól az adat, közben online kedvezményekkel hirdetik megjelent könyveit.
  7. „Lehet radikálisan kezelni az alkotmányozási kérdéseket? Az Egyenes Beszéd vendégei Karsai Dániel alkotmányjogász és Kende Péter ügyvéd” voltak. Mindketten elvetélt ötletnek, hibás útnak tartották Fleck Zoltán javaslatait – igaz: Fleck nem volt ott a stúdióban…

Még nincs hivatalosan választási kampány. De már zajlik – a tőlünk keletre már „jól-bevált” – „háború”! Persze egyenlőtlen föltételekkel, viszont jól belátható következményekkel. Látjuk ezt? Látjuk.

És?!

  1. 12. 01. szerda

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük