MEGINT BÁLINT GYÖRGY…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

MEGINT BÁLINT GYÖRGY…

1937-ben – „Frank Thydall pennsylvaniai egyetemi tanár százéves terve” alapján – vizionálta: mi lesz majd 100 év múlva, 2037-ben: az életkort meghosszabbítják 120 évig; tökéletesen gyógyítják majd a rákot, vérbajt, érelmeszesedést; egy nap alatt körberepülik a földet; minden fájdalmat megszüntetnek(!); zsebóranagyságú rádió lesz; megszűnik az éhezés a földön(!); a nők szépségét teljes egészében megőrzik; lesz színes film…

Csodálatos vízió volt!

És mi lesz 100 év múlva?!

Talán lesz majd még a földön emberi civilizáció; talán nem az lesz majd érdekes, milyen a bőröd színe; talán nem kell majd a háború elöl menekülnie senkinek; talán majd nem az lesz a kérdés: hány ember kezében van a föld vagyonának 85 százaléka; talán majd minden ember jóllakhat, lakhat, tanulhat, dolgozhat, boldogulhat.

És Magyarország?

Lesz-e még? Magyarul fognak itt beszélni? Akkor is a „múlt” lesz a fontos? Akkor is lesznek belső ellenségek, utálni-gyűlölni való kisebbségek, lesznek még sorosok, gyurcsányok, brüsszeliták? Akkor is a foci lesz a fontos, a stadionok? Oktatás. kultúra, egészségügy smafu lesz akkor is?

Jöjjön inkább Frank Thydall…

  1. 02. 16. szerda
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük