„NYOMJ EGY LÁJKOT, ÉS IRATKOZZ FEL, ÉN VAGYOK AZ UTOLSÓ EMBER A FÖLDÖN!”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

„Ne nézz fel!” – megvan ez a film? Láttad már? Tudod mi a story?

Nem?

Nem baj.

Minden nap úgyis átéled.

Minden nap veled, a családoddal, a barátaiddal, az ismerőseiddel és másokkal, mindannyiunkkal ugyanez történik. Állítólag vígjáték. Olyan szatíraféle. Már a film. Amin sokat lehet röhögni. Persze sírni is. Kinek mit.

De bameg: az élet nem film!

És ott is pontosan ugyanez történik!

A filmben két csillagász figyelmeztet: közeledik egy hatalmas üstökös, ami – hat hónappal később – becsapódik majd és elpusztítja a földet, ha nem lépnek az emberek. Az amerikai elnök épp mással van elfoglalva, választások lesznek (érted: választások!, nem érdekli akkor a föld pusztulása), annak rendeli alá a védekezést. A MÉDIA csak a nézettségre figyel, kiröhögi a tudósokat. Mi emberek? Minket meg a házasságtörés, aztán a nyálas lánykérés, meg persze a sör és a foci érdekel.

Aztán persze: BUMM!

Káromkodni lenne kedvem: a filmben nagyszerű szereplők játszanak, Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Rob Morgen és sokan mások. Nagyszerűen!

Az életben? Az életünkben? Orbánok, Putyinok, Papp Dánielek, Novákok, Bayerek és persze mi, egyszerű „halandók” játszunk, aztán elfogyasztjuk az utolsó vacsoránkat.

Persze, hogy nem nézünk fel.

Persze, hogy „ELŐRE MEGYÜNK NEM HÁTRA”(?). Úgy jó, ahogy van. Ahogy lesz. „Az emberek keveset gondolkodnak, felületesen olvasnak, elhamarkodottan ítélnek, és úgy fogadják el a véleményeket, ahogy a pénzt elfogadjuk azért, mert forgalomban van” – írta valahol Voltaire.

Ma hajnalban Zelenszkij az EU csúcson (videóról) rápirított Orbánra (akinek a szeme sem rebbent, arca sem rezdült, miközben mi, magyarok „égtünk és égünk” miatta…) „Viktor, tudod te, mi megy most Mariupolban?” És a magyar ketrecharcos kussolt. Nem a Békemeneten szónokolt. Nem érezte maga mellett rajongói, lakájai, a „Bözsi-nénik” lihegését. Ott, az EU csúcson Zelenszkijnek nem mondott semmit. Mintha „jelölti vita” lenne. Amire el sem megy. Csak kussolt. Aztán a táska-hordozó lakájai előadták a szokásos papagáj-ricsajt: a magyarok nem fizetik cechet, a magyarok kimaradnak, mert a legfontosabbak a magyarok.

Aztán persze jön a BUMM.

De melyik…

  1. 03. 25. péntek, harmincadik nap

(Kép: privátbankár)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük