BIZTOSAN…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

BIZTOSAN…

Mert május másodikára összehívta. Az államfő. Mert most ez volt a dolga. Aztán majd elköszön. És megy pihenni. A belső-liftes házába. Mert ez (is) jár neki. De most még nem itt tartunk. Most még összehívta. Az új parlamentet. Mindenkit: kormánypártiakat. Ellenzékieket. Mindenki egyeztet. A kormánypártnál egyszerű: megmondják.

Az ellenzéknél?

Biztosan égnek a vonalak. Biztosan éjjel-nappal egyeztetnek. Biztosan röpködnek a jobbnál jobb ötletek, gondolatok. Biztosan alig győzik azokat megemészteni, előkészíteni. Biztosan készül a NAGY TERV, hozzá a megvalósíthatósági tanulmány, a csapatot is verbuválják már. Biztosan kijelölték a kommunikációs felelőst is. Megvan a „szín-style” is, a betűméret…

Biztosan.

Hiszen megválasztatott. Már ki is hirdettetett. Át is vétetett. Most már csak be kell ülni. Mindenkinek a helyére. Szépen. Csak semmi pánik. Aztán majd meglátjuk.

Biztosan.

Szavaztunk. Sokan szavaztunk. Ki ezért, ki azért. A lényeg, részt vettünk a procedúrán: megmérettünk és könnyűnek találtattunk. Nem történhetett másként. Tudtuk előtte is, mégis elmentünk szavazni. Mert úgy döntöttünk. Mert „hittünk”. Már nem először. Mert döntési helyzetnek gondoltuk.

Most megint döntési helyzetnek gondoljuk. Talán tényleg az van. De most nem mi vagyunk döntési-kényszer helyzetben, hanem a megválasztott képviselőink. Átvegyék? Ne vegyék át? Bojkottálják? Ne mondják el az eskü szövegét? Másképpen tiltakozzanak? Mit csináljanak?

Biztosan egyeztetnek erről.

Biztosan.

Most nem velünk. Magukkal. Magukban. Hogyan fognak dönteni? Miért úgy fognak dönteni? Mik lesznek az érveik? Megint ugyanazok lesznek? Egységesek lesznek? Lesznek, akik majd kibeszélnek a kórusból?

Biztosan lesznek.

Minden az első lépéssel kezdődik. Tulajdonképpen már (talán) el is dől.

Mennyire ismerős minden! Mintha négy, nyolc évvel ezelőtt lenne. Akkor is „csak” elkezdtünk beszélni róla: mit és hogyan lenne jó, célszerű csinálni a jövőben. De a „kibeszélésig” nem jutottunk el. Most sem fogunk?

Pedig biztosan égnek valahol a vonalak. Biztosan egyeztetnek egymással. Már készül is a NAGY TERV. Biztosan megvan a „szín-style” is.

Biztosan…

  1. 04. 21. csütörtök ötvennyolcadik nap
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük