SZÁMOL AZ ORSZÁG

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

SZÁMOL AZ ORSZÁG

Számol az ország.

Nem nagy ügy.

A Gyurcsány, Soros, Brüsszel és a „fa@om” tudja, ki miatt.

Legalább nem az Erzsébet hidat zárják le.

Különben is: ha megtanulnak számolni, nem kellenek a matektanárok.

Ha nem, akkor sem kellenek.

Magyar tanárok meg végképp nem.

Mondta a Parragh nevű nímand, akit persze mindig megválasztanak, akiknek „kell”.

Szóval: számol az ország, a Magyar Közlöny 121. száma és a korábbi gáz és villanyszámláid (tudod, amelyeken ott virítanak a számok, hogy „A rezsidíj csökkenésének eredményeképpen az Ön megtakarítása ebben az időszakban 4 405 Ft, 2013. január 1-e óta összesen 78 234 Ft) kellenek „csak” hozzá.

Meg hidegvér, fapofa, egy kis humor meg irónia.

De az mostanában már egyre kevesebb.

Mert azzal sem tudod majd kifizetni a különbséget. Persze, ha egyáltalán majd ki akarod izzadni a hideg télben. Legalább meleged lesz tőle. Mert neked nem emelik föl – emiatt sem – a nyugdíjadat, béredet, segélyedet. Majd keresed otthon a hetedik krajcárodat (miközben tisztába teszed apádat, mert nincs pelenka tébére).

Számol az ország.

Persze nekik nem kell. Mert nekik van-lesz majd elég (most emelték a zsozsót, akinek akarták) , mert nekik amúgy is csurran-cseppen, még ki is löttyen, azt se bánják. Te viszont számolsz, mint „állat”: nem lesz pirítós, se szendvics; tv is majd legföljebb, ha ünnepkor, talán majd a Budapesti Atlétikai VB-t megnézed (hogy a qu@a anyjukat, mert az lesz) lesz; legföljebb vasalatlan inget veszel föl; leszarod, ha büdös leszel a fürdetlenségtől; a szemed romlását is, mert a lámpának annyi; kávét is csak hébe-hóba iszol; a fűtést is lecsavarod, elég, hisz oly’ szépek az ablakon a jég-rózsák.

Számol az ország.

Hogy a fa@omba van az, hogy belevágják a pofámba, ők a legnagyobb rezsicsökkentők a világon, közben meg most olyan irgalmatlanul megemelték az árakat, hogy a 2013 óta fölhalmozódott „megtakarításaimat” egy hónap alatt kifizethetem. Többek között Lölőnek is. Szar ez a világ, nagyon az, hogy nem én születtem helyre tolni azt. De, ha mégis? Ha most tényleg „kizökkent”?! Hisz „Nincs oly gazember széles Dániában – /Ki megrögzött czinkos ne volna”? És Horatio felel is: „Ezt/ tudtunkra adni, nincs szükség, uram…”. Mégis nekem kell?

Francba a számolással…

  1. 07. 21. csütörtök egyszáz-negyvenhetedik nap
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük