VARIÁCIÓK EGY TÉMÁRA

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

„Zenei értelemben valamely zenei témának olyan átalakítása, hogy a megváltozott formában az eredeti zenei gondolat felismerhető marad” – írja a Wikipédia. Itt és most a „téma” az aszály.

  1. „Ilyen lesz a Velencei-tónál épülő sportakadémia” – szól a hír: „bagóért”, ÖTVENÖT milliárdért építik, 2024-ben kész lesz, az állam építi és tartja majd fenn, „… a 19 ezer négyzetméteres főépületben lelátóval rendelkező, országos versenyek megrendezésére alkalmas versenymedencét építenek, de lesz benne feszített víztükrű tanmedence, multifunkciós tornacsarnok, szabványos méretű kézilabda-, röplabda- és kosárlabdapálya, konditermek, konferenciaterem, étterem, közösségi helyiségek és tantermek. A kollégiumban 66 szobát alakítanak ki, melyek közül tizennégyet kerekesszékes sportolók is akadálymentesen igénybe tudnak venni”. Kovács Katalin nevét fogja viselni.
  2. „Vészesen apad a Velencei-tó: naponta egy centi víz tűnik el a tóból” – olvasom a „másik” hírt, a „Debrecen melletti Vekeri-tó már teljesen ki is száradt”: vajon a Velencei Tó is erre a sorsra jut? Lenne megoldás: de a „kormány egyelőre lesöpört az asztalról egy NEGYVENMILLIÁRD forintos megmentési tervet, mondván, a Velencei-tóra most nincs pénz”. A terv nem Kovács Katalin nevét viseli.
  3. Stirlitz tudta, nagy a baj, olyan aszály van, ki fog száradni a Velencei Tó is, ezen már egy jó „vodka” sem segít. Ha találna NEGYVEN milliárd forintot valahol és „Müller”-nek átadná, hogy mentsék meg a tavat, az lenne az igazi! Azonnal elvetette a tervet: még a végén „PzH2000 típusú önjáró löveg”-et vásárolnak belőle ls Szalay-Bobrovnicky Kristóf milliárdos honvédelmi miniszter kiposztolja a Facebook oldalára.
  4. A két öregember, férj és a feleség beszélgettek. Hova menjünk idén nyaralni – kérdezte az öreg. A Velencei Tó jó lesz – válaszolta szelíden és halkan az asszony. De már alig van benne víz – reagált az öreg. Úgyse akarunk fürdeni, és ebben maradtak.
  5. Az Adrián közben a motorcsónakok elromlanak…

2022.08.18. egyszáz- hetvenötödik nap

(Kép: HVG)

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük