NAPLÓSZERŰEN

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

(149.)

 

Már 2023 van!

 

Biztos minden megy majd tovább ugyanúgy, ahogy eddig is. Az is, ami jó volt, az is, ami nem. Thessza is ugyanúgy várja a mindennapi sétát. Egyébként ez az év is úgy indult, ahogyan a többi, csak az időjárás jelzett valamit, ami nem stimmelhet: kilenc-tíz fok van, még hó sem volt az idei télen. Megdőlt a napi melegrekord is, hiába: ha az emberek elrontanak valamit, arra a természet – előbb-utóbb – reagál.

 

Vajon az emberek is fognak?

 

Nem úgy indul: Fölravatalozták az elhunyt, korábban lemondott pápát, a magyar miniszterelnök lerótta kegyeletét, majd – mintha mi sem történt volna – elment (zabálni) ebédelni egy jót egy luxus vendéglőbe. Vészhelyzetben példát mutatott. Megint VÁRMEGYÉK lettek a megyék: a kitalálók nem tudják, hogy nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba (röhögés nélkül beleesni) lépni?! Rosszabb: tudták, de mégis! A tanárok meg gyalogolnak. Mióta is? Három napja, egy éve tíz éve?! Nem mindegy nekik?! Hát a gyerekeinknek? Azt írja a (z eltartott) agyon-támogatott kutató: „a fiatalok kétharmada optimista a 2023-as esztendőt illetően”, „a boldogságérzete és az általános hangulata 2023-ban ugyanolyan vagy jobb lesz, mint amilyen 2022-ben volt”. Thesszát nem is kérdezték, pedig ő biztosan javította volna az arányokat. Közben a háború kíméletlenül folytatódik: tűzszünetet ígér Putyin, mégis légiriadót kell elrendelni egész Ukrajnára; „béke lesz, ha az ukránok elfogadják az orosz föltételeket” – így mondja az elnök. A magyar is háború-mentességről, békéről hablatyol, miközben egyedül Európában nálunk van veszélyhelyzet kihirdetve. Megparancsolta azt is már: az infláció legyen egyszámjegyű! Nálunk lett a legmagasabb. Nem a homár, a krumpli lesz lassan luxus-cikk nálunk!

 

Már Erdős Virág is megírta versét, a Napló gyermekeimnek címmel:

„2023. január 1. vasárnap

Eddig jó.

  1. január 2. hétfő

Kezd elviselhetetlenné válni.

  1. január 3. kedd

Elviselhetetlen.”

 

Még alig kezdődött csak el. De máris szépnek tűnik az elmúlt!

 

Vajon hogyan hívják majd utódaink a 2023. évet?

 

A folytatás évének? A fordalat évének? A „de jó, hogy ez is elmúlt”-nak? Thessza nem aggódik. Nyugodtan fekszik a lábamnál. Már séta, kaja után vagyunk. Kell ennél több?!

 

Kell…

 

  1. 01. 06. péntek
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük