VILLANÁSOK

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

„Csütörtök volt. Esett az eső…” – kezdődött Rejtő Jenő Vesztegzár a Grand Hotelben regénye alapján készült fergeteges film Márkus Lászlóval, Krencsey Mariannéval, Rajz Jánossal, Garas Dezsővel, Szendrő Józseffel, majd folytatódott: „A rendőrség fenntartja a rendet!”, mire a vendégek között kitört a pánik és elszabadult a pokol.

Ma még nem fog.

Pedig megjelent a rendelet a gazdaságmozgósítási tervkészítésről és hozzá a minisztérium nyilatkozata is (ATV), benne: „Világháború fenyeget! A nyugati fegyverszállítások egy helyi háborút globális konfliktussá szélesítenek. Magyarország békét szeretne, de az országot minden körülmények között meg kell védeni.” És, mert egy minisztérium nem tud, röhögés nem hallatszott.

Viszont kitüntetés-özön hullott, no nem a „zégből”, s persze Parraghnak, Schmidt Máriának, Parragh Lászlónak is jutott, (Bayer most nem kapott), az indoklást elolvasni sem érdemes.

Polt Péter megint „magyarázta a bizonyítványt”, mint Karinthynál a rossz tanuló, „bénégyzetmínuszpluszmínusznégyzetgyökbémínusznégyácészerkétá”, szép lassan, hogy mindenki értse egyenletesen: „… azért nem hallgatták ki az előző polgármestert a keszthelyi sörgyár felújításának ügyében, mert nem lett volna releváns információja…”, persze fideszes volt a polgármester úr, de legalább nem vitte közpénzen a Fradi-meccsre Németországba a testületet. Nem a Polt, ő nem ment ki, talán számított az eredményre. Viszont elkészült „végre” az Integritás Hatóság mellett működő Korrupcióellenes Munkacsoport 196 oldalas(!) jelentése, ahogyan a HVG írta, abból: „úgy tűnhet, hogy persze bizonyos mértékű korrupció van, ahogy az ez elleni fellépés eszközei is adottak, de a helyzet nem drámai, és aki nem ismeri a számtalan korábbi eset és botrány nyomán a magyarországi viszonyokat, akár azt is hihetné, hogy a jelentés mondjuk Ausztriáról szól…”. Nesze neked, fogd meg jól! Hát csócsálgassuk csak, mást úgysem tehetünk(?).

Villanások.

Mai „termés”.

Bár esett ma az eső, nem volt csütörtök…

  1. 03. 14. kedd
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük