„SOK BESZÉDNEK SOK AZ ALJA”

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Beszédek voltak a hétvégén.

Meg egy interjú.

Meg közpénz-osztogatás is.

 

Kezdjük az utóbbival: Eperjes Károly utána jár, mi lehet ma VELE?! Harmincöt milláért „jár-kutat” majd „UTÁNA”! Arról nem szóltak a fanfárok, a kormánygéppel fog-e odarepülni. És vele repül-e a lánya is?! Gucci táskával, vagy anélkül mennek majd? Mikrofonnal repülnek majd az Úristenhez vagy elég lesz egy „penna” is?! Mert-hogy a készülő film (amire kapták a harmincöt millát) címe: „Az Isten háza némán is beszél, út a mennyekbe”. Hétrészes lesz. És dokumentumfilm.

A riporter már megvan, a főszereplőt még keresik…

 

Nem úgy a magyar köztársasági elnököt. Aki egy gyors „casting” után már „ki és megválasztatott”! Pedig a „belépője” csúfosra sikeredett. Pedig még neki nem kellett „reggel-délben-este” hazudoznia. Mégis elpróbálta. „Csak még egy kérdés” – tenné föl neki Colombo, de mégsem teszi. Minek. „A családi legenda szerint” – jönne a válasz. Amit a történészek már cáfoltak. De a mostani „fölkavart” helyzetben „egy olyan köztársasági elnök tudja leginkább szolgálni Magyarország érdekét, aki stabil, nyugodt, kiszámítható, ismert, és a nyugalmát át tudja adni mindannyiunknak” – így a magyar miniszterelnök. Aki – legalább – ismeri őt.

Mint a Montblanc tollát is…

 

Aztán itt volt Slomó is, aki megszólalt, sőt beszédet mondott és imádkozott a Sándor Palota előtt a téren. És imára is hívott: „Imádkozz a kormányzat jólétéért, mert ha attól nem tartanak az emberek, akkor az egyik elevenen elnyeli a másikat”. Mintha ma bárki is elevenen elnyelné a másikat, mintha a kormányzatnak nem lenne „jólét”, mintha a közpénzt a hatalom nem úgy kezelné, mint sajátját! Mintha, aki a hatalomba belép meztelen lenne; viszont amikor meg kilép, nem győzi bőrönddel!

 

És végül: az az ember, „aki még soha nem hazudott” a Trumpnál járt. Állítólag meghívta. Magához. Arra a napra, amikor az Egyesült Államok elnöke az évértékelőjét tartotta. Talán ellenpontnak. Vagy ellensúlynak. Szerinted? A SAS a lányával ment (Anikó nagys’assony ugyanis éppen elfoglalt volt: főzött, mosott, vasalt, takarított vagy mást sertepertélt). Persze, hogy a kormánygéppel repültek. Havasi Berci szerint a lyány repülőjegyét a miniszterelnök úr rendezte a cafetériájából. Ahogyan az kiderült: „a béke elnöke”-hez mentek, oda meg nem illik egyedül menni…

  1. 03. 11. hétfő
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük