SPORT??! – POLTIKA!

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Itt belépnek a ringbe a bokszolók és – a szabályok szerint – püfölni kezdik egymást – aki többet, nagyobbat üt a megfelelő helyekre, állva marad, miközben a másik fekve, az nyer!

Itt leülnek a sakktábla mellé, elindítják az órákat, tologatják – a szabályok szerint – a bábukat, néha leütik a másikét – akinek leesik az órája, mattot kap a királya, mert nem tud már sehova ellépni a sakk elől, vagy ezt megsem várja az veszít és már nyújtja is a kezét.

Itt fölülnek a kerékpárjukra, tekerni kezdik – a szabályok szerint – hosszú kilométereken át – aki előbb ér be a célba az lesz a győztes.

Itt kiszaladnak tizenegyen két kapu közé, rugdosni kezdenek egy labdát – az egyik betalál a kapuk közé, lefújják a meccset, mert – a szabályok szerint – letelt az idő, nyert.

 

Hát a NER-politikában? A NER mindennapokban?

Ott – természetesen(??!) – nem így van.

Ott az a „szabály”, hogy nincsenek szabályok – még ha kihirdetettek vannak is.

Ott átszaladhatsz elsőként a célvonalon, aztán mégse téged hirdetnek elsőnek.

Ott először megállapítják: „te egy ökör, egy gazember, egy dupla semmi vagy”; aztán azt mondják rád, „verted a feleségedet”; „kimondod a feleséged helyett, amit hallani akarsz” – azaz te nem is nyertél (hogy mi a köze ennek ahhoz, hogy te szakítottad át a célszalagot elsőnek, az nem érdekes).

Ott a győzelem „nárcisztikus düh és bosszú pusztító és kíméletlen… se gyerekeknek, se barátoknak nem kegyelmez”.

Ott minden manipuláció!

 

„Én szeretem a focit…”

  1. 03. 27. szerda
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük