A NAGY NEMZETI KONZULTÁCIÓS MÁKOS-TÉSZTA (NANEKOMÁK)

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

„A propaganda azzal mutatja meg, hogy jó, ha bizonyos időszakon belül
meg tudja nyerni a népet, és izzó lelkesedést
tud benne kelteni egy eszme iránt.”
(Joseph Goebbels)

Rogánnak minisztériuma lesz. Propaganda minisztérium. Orbán azt szajkózza: ne azt figyeljék, amit mond, hanem amit csinál; erre kinevezi Rogánt a megmondásra. Ő már mondja is: „közelebb kell vinni az emberek véleményét a kormányhoz”! Lelki szemeim előtt már látom is a talicskaipar föllendülését, a rengeteg reklámot: talicskakerék tengellyel, talicska cseh horganyzott acélból, talicska puttony olcsón, Radical Carp Truck 1,54m 58cm 30cm bojlis, versenyládás talicska MAXI (8705006). Már érzékelem is a hatalmas árharcot, a küzdelmet a kartellezés ellen, majd az állam belépését erre, a nemzetgazdaságilag kiemelten fontos területre: hiszen valamivel csak kell közelebb cipelni a zemberek véleményét.

Micsoda lehetőségek! Valahogyan be kéne kerülni a brancsba, a feltörekvő, ifjú, muszlimverő, igaz magyarok közé. Akkor talán majd csurran nekem is, lecsurog majd hozzám is valami. Hiszen ez óriási biznisz lesz: a Tállai majd besegít a talicska cégek felvásárlásainál; a Török Gábor majd ódát ír elemzésként megint Orbán géniuszáról; a Nézőpont majd grafikusan ábrázolja a talicskagyártás hazánk fejlődésében játszandó kiemelt szerepét; a jó öreg, köpködős Fábry majd fantasztikus vicceket kreál a talicskákról az egészségesebb lakossági befogadás érdekében; a büdös szájú Bayer Zsolti majd leleplezi a mindig kétkedő, talicskaellenes Gyurcsány-Bajnai-Tel Aviv tengelyt. Ki se kell találni, már ki is van találva.

És akkor Rogán még tovább beszél: a vélemény-közvetítés, kormány közelébe vitel „legfontosabb eszköze a nemzeti konzultáció, ezért a kabinetirodán létrejön majd a nemzeti konzultációs központ”. Szóval akkor mégsem a talicska ipar. Akkor még se népszavazás, szakszervezetek, sztrájk, tüntetés. Fő a bátorság, a merészség, a kreativitás, a re durchmarsot is be tudjuk mondani nyugodtan! Legfeljebb nem terítjük ki. Akkor marad a korábbi hülyítés azokkal a kérdőívekkel. Amiket megkap nyolcmillió ember és visszaküld nyolcszázezer. Amit az Anti belső szerverén, mailként lehet majd terjeszteni, a válasszal együtt. Az eredmény is meg lesz előre: minek kell izgalom, hogy ki válaszol, meg mit, meg a sok ellenvéleményt magyarázni, meg számlálgatni, meg ellenőrizni. A frászt: ez az ország egységes, izzóan lelkes, megvédi a hazát azok ellen, akiket kijelölünk, és válaszol is, ha akar, ha nem!

Szóval megint nyertünk. Megint fejlődtünk. Megint előre léptünk Mária országában.

Csak azok a szemét izlandiak…

2015. október 16.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük