EGY ALUL FUTÓ SZALAGHÍR: „KÜLFÖLDI VERSENYZŐ” MARGÓJÁRA …

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Semmi különös: egy lány szórakozni ment egy kvangdzsui éjszakai bárba.

Semmi különös: ott már zajlott a buli, szólt a zene, a „parkett” csurig izzadt táncoló lányokkal-fiúkkal, hát ő is beállt.

Semmi különös: arra „tévedt” egy sikeres fehér (magyar) férfi-ember is; éppen befejeződött a nem igazán jól sikerült versenye, aki így immár a ragyogó fényről az árnyékba kényszerült; műtét is vár rá a közeli napokban; hát bulizni támadt kedve és ahogyan korábban is szokta, bevetette magát.

Semmi különös: a lány éppen ott volt előtte, a zene ütemesen tombolt, a fények izgatóan cikáztak, az ösztönök föl és elszabadultak, kívánatosnál is kívánatosabb popsik hullámoztak, hát a fehér (magyar) férfi-ember oda-kapott az egyikhez, s ha már odakapott …

Semmi különös: a lány nem értette, mi történik vele, tiltakozott, majd rendőrért kiáltott és a dolgok innentől elindultak a maguk hivatalos útján.

Semmi különös: a fehér (magyar) férfi-ember (a helyszínen élők szerint) visszament a szálláshelyére, ahonnan a rendőrök elvitték kihallgatásra; bevallotta, hogy a hozzáért a lányhoz („talán meggondolatlan mozdulatot tettem … nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik); megbánást tanúsított és együttműködést ígért.

Semmi különös: a hír világgá röppen, miközben a koreai tévében „csak” szalaghírként „egy külföldi versenyző”-ről, se név, se ország…

Semmi különös: a magyar sajtó az „ártatlanság vélelme” „szlogent” harsogja; hasonló(?) koreai esetekkel példálózik; bagatellizálja az esetet, ahogyan azt a korábbi közismert és szomorú úszó-történeteknél is tette.

Semmi különös: egy fiú „csak” „megbotlott”; egy fiú „csak” bevált szokásai szerint cselekedett egy másik országban, egy másik kultúrában; egy fiú „csak” egy megbocsájthatót tett; egy fiú „csak” elhitte, amit a „keresztény szabadság” szószólója szajkóz neki és mindenkinek, hogy a magyar egy különleges ezeréves nép, akinek ennek tudatában kell mindig cselekednie.

Semmi különös: semmi különös?

2019.07.29.hétfő

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük