„A Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond…” 23.

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

libsiMa azt hiszem megint nagy öröm fog érni: lesz egy különóránk, ahova az Ofő meglepetésvendéget hívott meg. Már régóta találgatjuk, hogy ki lehet az, mert ez egy nem mindennapi esemény lesz, az biztos. A Robi azt mondta, hogy a Kulka János lesz, mert Ő egy híres színész és nagyon jól beszél és sok híres szerepben játszott már, amiért nagy tapsokat kapott. A Gréczy Zsolti viszont biztos volt abban, hogy az Eszterházy Péter lesz, mert Ő egy nagyon híres író, akinek sok könyve jelent meg és azokat le is fordították sok idegen anyanyelvre is. A Szanyi Tibi úgy gondolta, hogy biztos a Hosszú Katinka lesz, mert Ő tavaly meg idén annyi aranyat nyert úszásban, mint annak idején Helsinkiben nyertünk az olimpián, bár az nagyon régen volt, még az átkosban, ahogyan azt a TV-ben is hallani. A Szigetvári Vikó viszont azt vélelmezte, hogy Koncz Zsuzsa lesz a meglepetés, mert Ő egy állócsillag a magyar popzene egén (hogy honnan vette ezt a dumát, azt nem tudom, biztos olvasta valahol, mert a Vikó egy olvasó – gyerek velünk szemben), aki már jó sok ideje énekel szöveges dalokat, amiket az ősök sírva hallgatnak. A Fodor Gabi szerint meg biztosan az Ungváry Krisztián történészt hívta meg az Ofő, mert Ő most nagyon aktuális, mert nagy keletje van a történészi kérdéseknek, ami persze csak a felnőtteknek érdekes, mert ők annak idején nem tanulták meg rendesen a történelmet, ezért most újra kell tanulniuk, mint a kresszet (ezt biztosan nem jól írtam, de úgyis értitek, hogy mit akartam írni). Én azt gondoltam, hogy a Vitray Tomi bácsit hívja meg az Ofő, mert Őt apám sokat emlegeti, hogy Ő milyen jó riporter volt és nem csak az, mert fölnevelt egy egész riportergenerációt is, és olyan beszélgetéseket csinált a TV-ben, amiket akár most is le lehetne adni, olyan aktuálisak! És akkor arra gondoltam, hogy milyen jó nekünk itt Magyarországon, mert mi csak gyerekek vagyunk, és mégis ennyi híres jó embert tudtunk felsorolni, akivel jó lenne beszélgetni és még mennyi van.
És akkor odajött a Lázár Jani, a brancsból, hogy mi mit pusmogunk itt magunkban. Erre mondtuk, hogy próbáljuk kitalálni a meglepetésvendéget, és felsoroltuk neki a neveket, akikre gondoltunk, mire ő elkezdett röhögni, hogy mi milyen hülyék vagyunk, hogy ezeket gondoltuk, mikor velük már megbeszélte az Ofő, hogy kit hívjanak meg és biztos, hogy nem ezek közül a libcsik közül fog kikerülni annyit mondhat. Ezt ugyan nem értettük, mert olyan szót még a Robi sem talált az interneten, hogy libcsi. De aztán rájött a Robi, hogy ez a hülye Lázár még helyesen se tudja, hogy az nem libcsi, hanem libsi, mert persze annak sincs értelme, de legalább megtaláltuk a Facebookon a jelentését. Ideírom szó szerint: „Cionista körök támogatói, a vadkapitalisták és a liberálisok keverékei, támogatóik megtévesztett egykori MSZMP szimpatizánsok, akiknek adott az a rendszer, ezért meg vannak tévesztve, valójában ezek adoság rabszolgaságba sodornak, és az identitánsunkat akarják tönkre tenni. Természetesen hazánk természeti kincseire is fáj a foguk.” És akkor sem értettük, mert valaki vagy jó fej, tud énekelni vagy írni vagy történészkedni, meg nem tudom én mit csinálni és akkor miért kell lelibcsizni vagy libsizni.
És akkor már megint el volt rontva az egész: már nem érdekelt, hogy ki fog jönni, mit fog mondani és miről fog beszélni.
tanuló

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük