„A Magyar Krónika: kinyílott a pitypang. Megírom.” 30.

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

többségMa azt javasolta a Robi, hogy szervezzünk egy klubot, ahol mindenről lehetne majd dumálni, amiről csak akarunk, nem lennének tabuk, amiről nem lehet beszélni, mint a polinézeknél. Mindig meglep a Robi, mert ilyeneket is tud, mert az interneten sokat szörföl. És azt is mondta, hogy akkor meg tudnánk hívni sok jó-fej koponyát, akiktől sok mindent meg lehet majd érteni, csak oda kell majd figyelni arra, amit mondanak. Elmondtuk az ötletet az összefogásosoknak is, hogy mit szólnak hozzá az ötlethez, mert akkor el lehetne kezdeni szervezni az elsőt ma délutánra. Mindenkinek tetszett az ötlet, csak még két kérdésre nem tudtuk a választ: mi legyen a klub neve és kit hívjunk meg az elsőre. Mi azt javasoltuk, hogy legyen a XXI. Század, de erre többen azt mondták, hogy olyan már van és azt sok öreg híres tudós elfoglalta és akkor az nem jó. Akkor valaki a Jövő nevet dobta be, de ez sem tetszett. Egyszer csak elhangzott a „Jövés Menés Közben Mire Gondolsz”, rövidítve „JöMeKöMiGo” név, ami viszont mindenkit megragadott, mert semmi értelme nem volt és ezért jónak gondoltuk.
El is kezdtük szervezni az első klubdélutánt, a Robi azt mondta, hogy a zenét a Pityinger DopeMan cd-ről vegyük, mert ő olyan igazian jó, mint az A meztelen igazság is tök penge. Ebbe megegyeztünk és akkor eldöntöttük, hogy az első JöMeKöMiGo klubot arra rendezzük, hogy kit hívjunk meg a következő klubra.
És akkor a suliban maradtunk az utolsó óra után az osztályban és érdekes módon mindenki maradt, pedig a viktoristáknak menniük kellett volna a rezsizsúrra, amit most a Kósa őse tartott, de mondta a Kósa, hogy ma az apja arról fog beszélni, hogy a kommenisták népirtással vetekedtek a nácikkal, de ezt a témát már ő is unja. Már majdnem belekezdtünk egy verekedésbe emiatt, de aztán mégse. És akkor az Áder, akinek az őse ma híres ember, már majdnem olyan híres, mint a Schmitt Pali örege, mert mindketten majdnem mindent aláírtak, amit láttak, szóval a kis Áder megnyitotta a klubot, hogy akkor beszéljünk. Persze mindenki hallgatott, pedig nem is volt ott az Ofő, hogy szétcsapjon közöttünk. És akkor én azt javasoltam, hogy hívjuk meg a Szabó Pista filmrendezőt, aki Oscar-t is kapott, mert tudott filmet csinálni, meg az Erdős Virágot, aki verskészítő városvédő, meg a Bánfalvi Esztert, aki olyan jól tud szent szüzet, Jeanne d’Arc-ot játszani, meg a Bródy János, akinek jó szövegei vannak a hangja alá. Ez az összefogásosoknak nagyon tetszett, de a viktorista brancs morgott, hogy akkor ők el se jönnek, mert nekik a Nagy Feró, meg a Vidnyánszky Attila, meg a Koltay Gábor kellenek. És különben is, hiába mi találtuk ki a JöMeKöMiGo klubot, ők a kétharmaddal azt szavaznak meg demokratikusan titkárnak, akit akarnak és az majd azt hív meg, akit ők akarnak. Erre mi mondtuk, hogy hát egy osztály vagyunk és nekünk is kellene szónknak lenni és tőlünk hívhatjuk a Nagy Ferót is, ha akarják, de beszéljünk azokkal is, akikkel mi akarunk. Ők erre nem vonták meg a vállukat, hanem kijelölték titkárnak a nyávogó Hoffman Rózsit, aki rögtön bejelentette, hogy vegyük ki a DopeMan cd-t azonnal a lejátszóból és énekeljünk székely népdalokat és megszövegezte a levelet első meghívottként a Kudlik Julinak, mert ő híres Delta szakértő. És akkor tényleg kitört a verekedés.
tanuló

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük