MEGINT HAZUDNAK

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

A tény: „A kiskereskedelmi forgalom 7,6(!)%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva és 0,2%-kal mérséklődött az előző hónaphoz képest” – írta meg a KSH.

Az index címe: „Nagy Márton újabb jóslata kezdett el valóra válni”?! Miért is? mert korábban a miniszter azt mondta: „„egy fogyasztási sokk” alakult ki, a SZÉP-kártyával, a babaváróval és a csok-kal kapcsolatos intézkedésnek pontosan az a célja, hogy ezt „simítsák. Optimista vagyok abból a szempontból, hogy a negyedik negyedévben fordulatot láthatunk a fogyasztásban is.”

Vágod, haver: simította, mert a csökkenés mértéke csökkent!

 

Szóval: jó úton járunk! Száguldunk! Már majdnem megérkeztünk!

 

Ahogy a Fradi is, mit is ír a ma a nemzetisport: „A Fradinak győzelmi csúcsot hozott az Ekl, a többiek mélyponton”! Vágod haver: győzelmi csúcs, miközben be akart jutni a bajnokok ligája csoportkörébe, sőt tovább!

 

Szóval: jó úton járunk! Száguldunk! Már majdnem megérkeztünk!

 

Megkezdődött a tanév. Veszélyhelyzet ide, veszélyhelyzet oda; tüntetések ide, tüntetések oda. Megkezdődött. A Rétvári Bence nevű államtitkár nyilatkozott is: „Hiába a baloldali hergelés, a pedagóguspálya továbbra is az egyik legnépszerűbb”. Közben tegnap megjelent az Ipsos Global Education monitorja 29 ország adatairól: „Magyarország a legkevésbé elégedett a tanulók oktatási szintjével. Tízből kevesebb mint egy (8%) írja le jónak az oktatási rendszerét, kétharmaduk (67%) pedig rossznak. Magyarország az az ország is, amely leginkább azt állítja, hogy a politikai/ideológiai elfogultság az egyik legnagyobb kihívás, amellyel az oktatásnak szembe kell néznie … Hat országban – Magyarországon, Japánban, Lengyelországban, Dél-Koreában, Franciaországban, Németországban – a többség azt mondja, nem ajánlaná gyermekeinek vagy fiatalnak, hogy tanári munkát vállaljon.” Ijesztő történetek keringenek az interneten az elindult iskolaévről: nincs pedagógus az elsősöknél, nincs elég a pedagógus a napközihez, a gondnokot is befogták fizika órát tartani…

 

Szóval: jó úton járunk! Száguldunk! Már majdnem megérkeztünk!

 

Hát hazudnak tovább. Rendületlenül.

 

Közben kapom a jóindulatú figyelmeztetéseket: „minek téped a szád”, „minek pörölsz”, persze a Facebook is töröl néhány üzenetemet.

Nem baj.

Töröljön.

Akkor is írom a következőt…

  1. 09. 06. szerda
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük