KÖLTÖZNEK…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Nyáron látogatóban voltunk rokonoknál Németországban. Alig akartunk hazajönni. Aztán mégis…

 

„Magyarországra költöznek a kiábrándult németek” – írta meg tegnap a fideszes napi.hu portál, merthogy „Drasztikusan megnőtt a Magyarországra települt németek száma az elmúlt években”. Például 1995 és 2023(???) között a KSH szerint 22 310 német állampolgár települt hazánkba. Ők nem magyarok, nem rendelkeznek magyar felmenőkkel – írja a portál.

 

Vajon miért települnek Magyarországra?

Vajon miért „íródott meg” éppen most ez a cikk?

Azért települnek ide a németek (a cikk szerint), mert Magyarország biztonságosabb, mint Németország; mert persze az anyagiak is motiválják őket; mert itt könnyebben jutnak lakáshoz. Emellett a kedvező éghajlat, a kulináris, gasztronómiai, turisztikai és kulturális élvezetek, valamint a magyarok vendégszeretete is figyelemreméltó aspektusok az írás szerint.

Ahol mi jártunk Németországban – kis falvakban – ott nem láttunk sehol kerítést, nem láttunk ideges embereket, akik féltek volna a bűnözőktől, inkább – mikor megtudták, magyarok vagyunk –néztek ránk sajnálkozva: senki nem kérdezte, hogyan települhetne Magyarországra. Persze mi nem arrafelé járhattunk, amerre a cikk és megrendelője járhatott.

 

Nyáron látogatóban voltunk rokonoknál Németországban. Alig akartunk hazajönni. Aztán mégis…

  1. 09. 07. csütörtök
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük