NEKED BELEFÉR?! NEKEM NEM!

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Azt viselek, amit akarok. Szokásaimnak, ízlésemnek, kultúrámnak megfelelőt. Amivel a feleségem is egyetért. A viseletemmel, sapkámmal-kalapommal, sálammal, nyakkendőmmel, fülbevalómmal, ruhámmal, kifejezem, azt üzenem a köröttem lévőknek: én ilyen vagyok.

Gondolom: Te is.

A színész, a celeb, a rock-sztár már a viseletével is „játszik”.

 

A politikus meg végképp üzen a viseletével. Ő ugyanis nem magánszemély. Állandóan közszereplő. Ha mond – kérdez vagy állít – valamit, annak – nagyot szóló – hatása van. Érzékeli, értékeli a szavazó, az egyszerű állampolgár, mindenki – országon belül és országon kívül is.

 

A képen Magyarország miniszterelnöke és a legtöbb válogatottsággal rendelkező labdarúgója látható. A miniszterelnök egy sálat visel a nyakában. Viselhetném akár én is, de eszem ágában nem lenne fölvenni. Egy Nagy-Magyarországot ábrázoló matricás sálat. Hogy én viselném-e, vagy sem, az a magánügyem. Hogy Te viselnéd-e, vagy sem, az meg a tied.

 

De az, hogy OV a nyakába akasztotta, az nem magánügy. Üzenet. A mai – szerinte is – veszélyes, háborús időben különösen az.

 

Egyébként örülök, hogy OV a szekrényében Dzsudzsák Balázs (kipucolt), századik válogatottságán viselt cipőjét tartja, jobb, ha azt nézegeti, mintha Schmidt Mariska összegyűjtött műveit, benne, hogy ki nyerte a második világháborút olvasgatná…

 

  1. 11. 21. hétfő kétszáz-hatvankilencedik nap

(Kép: mandiner)
#NER #Orbán #Dzsudzsák #háború

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük