2023. november 3. nap bejegyzései

„MÉLTÁNYOSSÁG”

„A méltányosság az egy standard” – vágta a „pofánkba” az ATV-n tegnap este a H. Zsolt MOL vezér, a Corvinus Egyetem főkurátora, amikor a „közbotrányt okozó témára” rákérdezett az Egon.

Tényleg így gondolja vajon?

Vagy csak benne volt és szerepelt a tévében?!

„Ez nem egy tévés műsor, normálisan tessék válaszolni” – figyelmeztette a bíró Marosi Beatrix tankerületi vezetőt a Bíróságon, ahol a maga-módján és stílusában, pofátlan-pikírten válaszolgatott a Bíró kérdéseire az általa elbocsátott tanárok perében. H Zsolti a tévében volt, nem a Bíróságon: mondhatta, amit akart – hát mondta is.

Hol él ez az ember? Biztosan sokat utazik a nagyfőnök-haverjával Keletre, mert azokhoz képest talán, de az se biztos. Méltányosság. Kinek jut, kinek nem: bizony csókosnak kell lenni ahhoz, hogy „a méltányosság standard legyen”! Ő ne tudná? Akit egykoron köröztek Európában, mint manapság Putyint. De a „mi” H Zsoltinknak kutya-baja, röpködhetett és röpköd is ide-oda – a világban.

„Miért lett belőle ügy? Mert befújta a szél” egy újságíró szobájába!” – mondta később H Zsolti röhögve, egyébként nem lett volna belőle semmilyen ügy, hisz’ csak abból lehet és lesz, amiből a rogáni-agytröszt ügyet akar kreálni, ezt kell(ene) mindenkinek szem előtt tartania, de az a sok „mitugrász újságírócska meg aktivista-propagandista” ezt nem fogadja el, hogy „elmennének már a búsba”! Mit kell olyan ügyből ügyet farigcsálni, ahol semmi látnivalója nincs a földi halandónak, egyetemistának, csoporttársnak, pláne bárki másnak – his demokrácia van itten, kérem szépen, ahogyan azt a Török nevű Gábor is megmondotta a Partizános fiúnak.  Különben is, a H Zsolti ismeri is az érintett diák-vagy diáklány szüleit, egy meccsen szurkolt az egyikükkel, ott ismerkedtek össze, a VIP páholyban, a Főni mellett, oda meg nem mehet be akárki „tréningruhában”. Szóval „anyunak” nem kellett volna bemennie ahhoz a tanárhoz, mert mégis csak nagykorú már a diák gyereke, de minek fogadta az a tanár, benne van a kifüggesztett házirendben is, ehhez neki nem volt joga, szóval nem is az anyuka a hibás meg a gyerek, hanem a tanár: az ilyennek nem jár még „méltányosság” se! Most meg a többi gyerek szívja meg, mert megy a suttogás, hogy a te apád vagy a másiké volt, aki odaszólt, pedig az egyetemen minden rendben van, ha valami nincs, akkor azt alaposan kivizsgáljuk, az eredményhez meg senkinek sincs köze, az az egyetem belügye, szóval beszéljünk inkább a benzin árakról, ami viszont jövőre nagyot fog lendíteni a profitunkon…

 

Lehet: nem idéztem a beszélgetést szó szerint, ezért Egontól elnézést kérek, de akkor jár nekem a „méltányosság”.

 

Hát így élünk mi itten, ebben a kis országunkban, boldogan és békességben, hogy le ne szakadjon végre az ég…

2023. 11. 03. péntek