Kedd, 2015. december 22.

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Valahogy nincsen karácsony előtti hangulat.
Karácsony előtt három nappal kirúgtak a közmédiából közel 130 embert, köztük Jakupcsek Gabriellát, az egyik legnézettebb műsor házigazdáját is. Szokványos történet, tulajdonképpen mindennapos eset. Így megy ez már hat éve. Semmi különleges nincs benne. Ugyan a KSH jelentései szerint a foglalkoztatottság soha nem látott méreteket öltött, a kormány pedig már a teljes foglalkoztatottság elérését jelölte meg a közeljövő céljaként. Viszont a napilapokban a leépítések, a munkahelyek megszüntetése az egymást érő kis színes hír. És mégis. Itt van valami más is. Valami több, az egyéni tragédián is túlmutató: hiszen itt egy olyan ember elbocsátásáról van szó, aki vállalta az együttműködést. Aki a nevét, az arcát, a munkáját adta annak bemutatásához: itt jól mennek a dolgok, itt minden rendben van, szórakozzatok csak nyugodtan minden este. És most őt is elérte, nemcsak a réme, hanem maga az utcára kerülés. Megint bebizonyosodott: egy autokrata rendszerben, ahol nincs a jog előtt egyenlőség, ahol napról napra megsértik a demokráciát, ott nincs biztonságban senki sem. Hiszen emlékezzünk csak: kezdődött az államigazgatás politikai megtisztításával, a független hatalmi ágak megszüntetésével, aztán folytatódott az Alkotmány megsemmisítésével és alaptörvény alkotással. Közben perek tömkelegével beindult a megfélemlítés, a megalázás gépezete; a média szétverésével az agymosás és a populista demagógia szófosása; az ellenvélemények hátsó szobába üldözése. És mindeközben a hatalom folyamatosan a gaz ellenségekről: a liberálisokról, a kommunistákról, a baloldalról, Gyurcsányról, a brüsszeli bürokratákról papolt és papol, és a gonosz megjelenését vizionálta és vizionálja. Nemcsoda, hogy a kormány a szegény magyar hazát ért támadások állandó visszaverésével van elfoglalva. Ez a permanens hadiállapot, ez az állandó feszültségkeltés a rendszer lételeme, minden intézkedést, büntetést ezzel meg lehet magyarázni, egyúttal el lehet fogadtatni. Nos, ezt a „NET-et”, az ezt mozgató adminisztrációt legitimálják, védik az együttműködők.
Lázadnak az orvosok is! Megalakult az 1001 orvos a hálapénz nélkül Facebook csoport. Azonnal közzétettek egy nyílt levelet az egészségügyért felelős államtitkárnak, amelyben a hálapénz „kikopásáért”, tényleges intézkedések megtételéért interveniálnak, kerekasztal összehívását kezdeményezik. Közben Szegeden, Székesfehérvárott tiltakozó akciókat indítottak a helyzet megváltoztatásáért. A kormány válasza semmitmondó győzelmi jelentés. Tart a pökhendi, gőgös, urizáló hozzáállása a hatalomnak, hiszen most nincs választási kampány, a közvélemény-kutatások fölényes vezetést mutatnak. Hova vezet ez az út?!
Nyilvánosságra került a Medián felmérése a menekültválságról. A tájékozatlanság, pontosabban a félretájékozottság; a kormány durva, elutasító hangulatkeltése és az emberek félelmére játszása elérte célját: az emberek nem akarnak „kvóta”-Magyarországot!

2015. december 22.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük