2024. január 27. nap bejegyzései

SZEMLÉLET

„Sajnos tudomásul kell vennünk…”

 

Most a kórházakban. Hogy a „szolgáltatások hozzáférhetősége VALAMELYEST (kiemelés tőlem) romlik” – nyilatkozta a Kórházszövetség úja elnöke.

„Naponta 7 kilométert gyalogolnak a gyerekek iskolába, iskolabuszért tüntettek a szülők Tiszavasváriban” – jól van az úgy, se az önkormányzat, se az állam, csak az egymásra-mutogatás, a gyerekek meg gyalogoljanak, „legalább sportolnak egy kicsit”.

„A svéd miniszterelnök elfogadta Orbán meghívását”, aki a magyar kormánymédia szerint azért nem akar Budapestre jönni, mert az adófizetők pénzén bulizik. Aztán kiderül: a svéd NATO-csatlakozásról nem akar beszélgetni.

„A Telexet és a 444-et is támogatja az amerikai nagykövetség” harsogja az index-nevű, mára már szennyportállá süllyedt lakájoldal: értse mindenki, ahogy „érteni kell”, kell mégis ide a Lánczi Tomika.

„Orbán Gáspár megbújt egy oszlop mögött Csádban” olvasom a másik hírt, de legalább nem vadászik háziállatokra.

„Halálos fenyegetést kapott az Ukrajnába készülő Szijjártó Péter” harsogják a magyar hírterjesztők, persze forrás sehol, Bayer Zs. a kürtjébe fú’, de a „magyar külügy” kitart, a magyar parlament „jólmegszolgáltmegérdemelt” pihenőjét tartja, miközben Erdogan már aláírásra készülődik.

Ki legyen Budapesten a főpolgármester-jelölt – folyik a vita itt is, ott is, mintha nem lenne egyértelmű a válasz a mi oldalunkon…

 

Tudomásul kell vennünk?!

Nem hiszem, nem akarom hinni

@ar ez így.

 

Mindegy, leveszem a polcomról a 2006-ban kiadott könyvet, „Latinovits verset mond CD-melléklettel” és elkezdem olvasgatni a verseket, hallgatni Latinovitsot…

  1. 01. 27. vasárnap