2024. január 1. nap bejegyzései

KATALINNAK…

„Katalinka, szállj el!

Jönnek a törökök;

Sós kútba tesznek,

Onnan is kivesznek;

Kerék alá tesznek;

Onnan is kivesznek;

Ihol jönnek a törökök,

Mindjárt utol érnek!”

 

Novák asszony!

„Istened” kegyelméből felkent nagysága!

 

Nyugdíjas „honfitársad” vagyok.

(Nekem az „Istened”, aki „most jött a templomból”, nem adott – tőlem/tőlünk csak elvett.)

Elolvastalak.

Bevallom: nem akartam elrontani az évkezdést, ezért – a fizetett hirdetéses beharangozóid ellenére – nem hallgattalak meg!

Az is untig elég volt – mármint az elolvasásod.

Most már mindegy – ha így kell indulnia, akkor így indul, talán nem ilyen lesz a végéig.

Elolvasni „sem volt könnyű” – hát még megélni!

Ahogyan írtad, vagyis mondtad: háborgó tengerről, tomboló forgószélről, viharos hullámzásról hadováltál össze-vissza, de téged ez a „veszélyhelyzet” n(s)em érdekelt (ahogyan mi, egyszerű halandók sem); szálldostál minden felé, tárgyalgattál mindenkivel, aki arra járt és hajlandó volt veled.

Hogyan is mondtad/írtad: „sok családban szinte folyamatos a betegeskedés, mintha az immunrendszerünk is legyengült volna” – az bizony legyengült, a milliárdokért vett lélegeztetőgépek, az utóbb bevallottan hatástalan szputnyik-oltóanyagok, a rezsivédelem ellenére, mert biztosan tudod (ha máshonnan nem, a „belső” jelentésekből), a magyar egészségügyi rendszer is „halódik”, az orvosok-ápolók a teljesítóképességük határán – anyagi eszközeik meg a béka se@@e alatt; hiába nevezgettek ki újabb és újabb „csicska” kórházigazgatókat, egészségügyi hivatalnokokat, szervezgetitek át az ügyeleti rendszert, változtatjátok a sürgősségi ellátást – a pénz másra megy el: stadionokra, űrutazásra, csádi magyar haderőre…

A helyi-önkormányzati és civil segítőket – akik legalább helyismerettel, lelkesedéssel, tenni-akarással rendelkeznek – „ellenségeiteknek” tekintitek/tartjátok és ott akadályozzátok az önkéntes munkájukat, ahol csak tudjátok: pénzt csak a „csókosoknak”, a „listátokon” szereplőknek adtok, a többieket jogilag is ellehetetlenítitek.

Hát persze, hogy „az immunrendszerünk is legyengült”!

„De legalább békében élünk” – akkor mi a fü@@inek van évek óta kihirdetve a veszélyhelyzet, akkor mi a fa@@nak plakátozzátok ki az országot azokkal a gyűlöletkeltő förmedvényekkel?

Tájékoztatlak Katalin asszony: örültem én is a budapesti atlétikai VB-nek, az aranylábúak sikereinek, a két Nobel díjnak – de jobban örültem volna, ha nem nekem és sorstársaimnak kellett volna meghiteleznem-előlegeznem a rávalót, mert hülye azér’ nem vagyok, tudom, most is belőlem éltek, ahogy a hűbéreseitek, se@@nyalóitok is.

Nekem/nekünk nemcsak húsz évvel ezelőtt volt izgalmas várakozás az Unió iránt, ma is az, ha akarod/akarjátok, ha nem: a reményt testesítik meg az általad/általatok felkeltett zűrzavarban.

A reményről, a derűről is írtál/mondtál mindenfélét – mennyire hiteltelenül „pacásan-hamisan” csengtek szavaid, mintha nem tudnád: tömegesen menekülnek a fiatalok Magyarországról, ha jönnek menekülők, azonnal tovább utaznak országunkból – vaj’h miért?!

Te, Katalin az Olimpiát, a paraolimpiát, a foci EB-t várod, „Futni, túrázni, úszni, bringázni, focizni, kondizni” hívsz bennünket (is), akik alig várjuk a hó elején a postást, lejjebb csavarjuk a fűtést…

 

– Gyertek haza, ludaim!

– Nem megyünk.

– Miért?

– Félünk.

– Mitől?

– Farkastól.

– Hol a farkas?

– Bokorban.

– Mit csinál?

– Mosdik.

– Mibe mosdik?

– Aranymedencébe´.

– Mibe törölközik?

– Kiscica farkába.

 

  1. 01. 01. hétfő