2020. október 4. nap bejegyzései

JÁRVÁNY

„A Red Bull Salzburg a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Maccabi Tel-Aviv elleni BL-mérkőzést követő koronavírusteszt három labdarúgónál is pozitív eredményt hozott…” – írja a Nemzeti Sport.

„Az Újpest FC több játékosa és munkatársa megfertőződött a koronavírussal, ennek ellenére a csapat folytatja szereplését az OTP Bank Ligában és a Magyar Kupában is… az érintett játékosok nevét nem fogjuk nyilvánosságra hozni” – írja a SPORT 365.

Nézem a tévében a német Bundesliga meccseit: mintha sormintát látnék a nézőtéren (két ember aztán 6 szék üresen), rendezetten és maszkban ülnek, egymástól elkülönítve a szerencsés nézők, fölsem merül, hogy egymáshoz közelednének.

Spanyolországban nézők nélkül zajlanak a meccsek.

Magyarországon sincsenek tele a stadionok, de nem azért, mert korlátoznák, hanem mert nem telik meg, viszont akik benn vannak, azok (zömében) maszk nélkül és közel egymáshoz, emelkedett hangulatban kiabálnak, üvöltöznek.

Közben olvasom a Hírklikkben: „Zavar a koronavírus-járvány adataiban, remélhetőleg csak trehányság, nem pedig a manipulációba történt belezavarodottság miatt nem látszanak stimmelni a hivatalos koronavírus-járvány adatai. Mint ugyanis kiszúrtuk, a kormány által kezelt hivatalos koronavírus.hu oldalon megjelent mai közlemény szerint, tegnapról mára nem változott az aktív fertőzöttek száma, miközben újabb 858 magyar állampolgárnál mutatták ki a vírust, s figyelembe véve a megadott gyógyultak és elhunytak számát, semmiképpen se jön ki a matek.”

Akkor elolvasom Jávor Benedek bejegyzését a Facebookon: „…Az ECDC (Európai Betegségvédelmi és Járványügyi Központ) adatait alapul véve Magyarországon a 8. legmagasabb a 100.000 főre vetített esetszám (130,9 eset/100.000 fő). Ez négyszer annyi, mint Németországban, háromszorosa az olasz adatnak…”, majd Orbán Viktort is, aki mindenkit megvéd.

Nem értem…

  1. 10. 04. vasárnap