2022. november 21. nap bejegyzései

NEKED BELEFÉR?! NEKEM NEM!

Azt viselek, amit akarok. Szokásaimnak, ízlésemnek, kultúrámnak megfelelőt. Amivel a feleségem is egyetért. A viseletemmel, sapkámmal-kalapommal, sálammal, nyakkendőmmel, fülbevalómmal, ruhámmal, kifejezem, azt üzenem a köröttem lévőknek: én ilyen vagyok.

Gondolom: Te is.

A színész, a celeb, a rock-sztár már a viseletével is „játszik”.

 

A politikus meg végképp üzen a viseletével. Ő ugyanis nem magánszemély. Állandóan közszereplő. Ha mond – kérdez vagy állít – valamit, annak – nagyot szóló – hatása van. Érzékeli, értékeli a szavazó, az egyszerű állampolgár, mindenki – országon belül és országon kívül is.

 

A képen Magyarország miniszterelnöke és a legtöbb válogatottsággal rendelkező labdarúgója látható. A miniszterelnök egy sálat visel a nyakában. Viselhetném akár én is, de eszem ágában nem lenne fölvenni. Egy Nagy-Magyarországot ábrázoló matricás sálat. Hogy én viselném-e, vagy sem, az a magánügyem. Hogy Te viselnéd-e, vagy sem, az meg a tied.

 

De az, hogy OV a nyakába akasztotta, az nem magánügy. Üzenet. A mai – szerinte is – veszélyes, háborús időben különösen az.

 

Egyébként örülök, hogy OV a szekrényében Dzsudzsák Balázs (kipucolt), századik válogatottságán viselt cipőjét tartja, jobb, ha azt nézegeti, mintha Schmidt Mariska összegyűjtött műveit, benne, hogy ki nyerte a második világháborút olvasgatná…

 

  1. 11. 21. hétfő kétszáz-hatvankilencedik nap

(Kép: mandiner)
#NER #Orbán #Dzsudzsák #háború

„SEMMI KÖZÖM…” – SEMMI?!

Megjelent a dal, már a YouTube-csatornán hetvenegy ezer lájkot is kapott (11.22. reggel kilenc óra), Majka és Molnár Tamás dala fut, szárnyal: nagy siker!

 

„Azt beszélik a városban

Egyszer minden megváltozik

Aki ma este ott ül a páholyban

Holnap majd sietve távozik…”

 

Közben Majka nyilatkozik: „Semmi közöm ahhoz, ami a TV2 kapcsán zavarja az embereket”. Mert ő nem akarja magát szembe köpni, hát nem is cenzúrázza dalait. Elénekli. Igaz, nem akkor, amikor, hanem csak jóval később, mert ezek szerint azér’ annyira még ő sem vagány és belevaló-legény a gáton. És továbbra is „bemegyen” a TV2-be, amihez semmi köze. Ahogyan a híres operatőrnek sem volt, mert „nem is értette” a felhajtást.

 

„Büszkén pózolunk az instán

Oroszország meg Dagesztán

Csak a vodka helyett a pálinka megy

Meg tablettás bor tisztán…”

 

Így megy ez mán kis-hazánkban!

 

Vidnyánszky Attila „áthangolja” az SZFE diákjait, hogy „más hangnemet és másik gerincet” képviseljenek. A hallgatók kikérik maguknak. VA a kormányzati fórumon reagál: „jó úton járunk egy szabad légkörű egyetem kialakításában és fejlesztésében, ahol minden egyetemi polgár szorongás nélkül formálhat véleményt”. Persze „a részigazság hazugság!”, de ez VA-t nem zavarja: neki semmi köze a hazugsághoz.

 

„Mert semmik nem vagyunk, csak a színházukban díszlet…”

 

A nem (látható) létező kisebbik kormányzó párt akciót hirdet: „FOGADJ ÖRÖKBE EGY KERESZTET!”, miközben semmi köze a kereszthez, már régen megtagadta a tanításokat, belehazudik a „képébe”, a képedbe. Miközben ugyan még „nem lőnek ránk”, de kegyetlen és véres háború zajlik a szomszédban, itt ólálkodik a közelünkben és arat a halál, neki „az utak mentén álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása” a fontos, a „parizert-far-hátat” keresők le vannak #a@va!

 

„Azt beszélik a városban

Hogy nem tűri tovább az Úr

És igaz lesz, nem csak álmodtad

Reggelre sok fej a porba lehull…”

 

Így megy ez mán kis-hazánkban!

 

„Semmi közöm hozzá, semmi…”, akkor te (is) vagy a semmi…

 

#NER #kereszt #Majka #KDNP

2022. 11. 21. hétfő kétszáz-hatvankilencedik nap