Akár lehettem volna én is, vagy te is …

0 Flares Filament.io 0 Flares ×


Most olvasom a hírt az MTI-től, itt Füllinsdorfban, hogy „Jogerősen letöltendő börtönre ítélték a sukorói telekcsere két vádlottját”; és már látom ugyanezt a CNN-en is: „Supreme court sentences suspects in Sukoró case to prison”.
Na végre: megvannak – sóhajtok föl 1200 kilométerre kis hazámtól, akkor helyre áll végre a rend. Mióta folyik a fogáskeresés, az előzetesbe helyezés, a vádalkudozás, hogy végre el lehessen ejteni a nagyvadat, a „zelmúltnyocév” fő-atyalapatyaláját. Annak idején még Őt is beidézték, az ügyész elé citálták, hogy mondja el a nevét meg a tajszámát is, meg talán beszélgessenek el arról, hogy … miről is?
És most végre elkapták őket. Végre megkapták méltó büntetésüket is. Most már ülhetnek a cellájukban szégyen szemre.
Hogy ez „csak” harmadszorra sikerült? Hogy elsőre még minden milyen szépnek tűnt, aztán a másodfok belerondított a tányérba? Ki emlékszik már arra! Hogy a harmadfokú független bíró(?) politizált egy kicsit, azt vett figyelembe, amit akart: kit érdekel? Hogy nem volt mód cáfolni, bizonyítani, érvelni? Kit érdekel?
Győztünk – kiált föl boldogan a siserehad, végre-valahára!
Nemhiába a sok bíró-csere, az észnélküli fiatalítás, a bírói fizetések szinten-tartása, a korhatár bevezetése, a Tünde asszony kinevezése.
Beérett a gyümölcs!
Az áldozatok meg: magukra vessenek; miért nem gondolták meg előbb, miért nem voltak együttműködőbbek, miért nem értettek az üzenetekből, a rejtett jelzésekből: hiszen itt élnek, Magyarországon. Ne csodálkozzanak: ez a NER igazságszolgáltatása!
Végre beindulhat a „bayeri zsigeriség”, most végre a schifferes kiscserkészek is megszólalhatnak és „ugye megmondtuk”-ozhatnak, lehet megint „gyurcsányozni, libsizni, ellenségezni, hazaárulózni” és utálkozva szidni mindenkit, aki nem követi vakon a Führert!
Aztán elmélázok egy kicsit, hiszen lehetnék akár én is most áldozat; hiszen kaptam én is jelzéseket, fenyegetéseket annak idején, amikor megérkezett a stadion-építő, a kisvasút-építő ERŐ, hogy húzzak el a retkesbe, nehogy eszembe jusson tiltakozni. Hiszen lehetne most akár a többi közszolga, tisztviselő is, akinek a bűne annyi volt, hogy az államapparátusban dolgozott korábban is. Vagy iskola igazgatóként, szakszervezetisként – kell folytatni a sort?!
Hiszen lehetnél akár Te is, ki most éppen olvasod ezt a bejegyzést, ha nem vagy eléggé lojális, alkalmazkodóan támogató, csak élni akaró állampolgár!
Szóval: így olvasd barátom ezt a hírt!
2017.06.09.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük