Költői-levél(féle) volt kollégáimhoz…

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

(Ha „csak” lojális maradsz, Te is tettes leszel…)

Tisztelt volt kollégák, munkatársak, vezetőtársak, közszolgálati tisztviselők!
Azt gondoltam, írok Nektek egy nyílt levelet. Arról, hogy milyen sok múlik Rajtatok.
Hogy most minden Rajtatok múlik, azon: lojálisok lesztek vagy eskütökhöz hűek?! Mert úgy tűnik, ma nem az „és”, hanem a „vagy” szócska illik a kettő közé. Hogyan is mondta a miniszterelnök március 15-én, ott a Kossuth téren, a Békemenete előtt: „Európa és benne a magyarok világtörténelmi fordulóponthoz érkezett”, vagy „ők, vagy MI” dörögte.
Aztán azt is gondoltam: hagyom az egészet a francban, kell nekem, hogy aláírják megint kommentben, „húzz a pi@ába te büdös zsidó, gázba veletek … rohadt komcsi … szem-kilövető államtitkár … buzi migránspárti ellenzéki”! Mert végül is „ŐK vagy mi”.
Akkor inkább elmegyek a kutyával egyet sétálni. A kutyám legalább rögtön ad „elégtételt”, nem várakoztat, nem fenyeget, azonnal csóválja a farkát, azonnal hálás, ahogy kezembe kapom a pórázt. Vagy olvasok, annyi restanciám van, alig győzöm pótolni: Zizek, Száraz Miklós György, Papp Sándor. A zene is megnyugtatna. De csak zakatol a fejemben a „világtörténeti fordulópont”. Ez az Ők vagy mi duma.
Ezért aztán mégis maradok a gépem előtt: lemondott Fico, 65 ezres tömeg mégis előrehozott választásokat követel; megöltek egy orosz titkosügynököt Angliában, az orosz kormányt vádolják, kiutasítottak orosz diplomatákat, válaszul Putyin is hazazavart briteket; újabb robbantás Kabulban; megint menekültek fulladtak a tengerbe, gyerekek is meghaltak; hazajött Svédországból a magyar nő, mert fél a migránsoktól; több ember fagyott meg idén, mint tavaly Magyarországon. Megint csak Ők vagy mi, ott is, itt is.
Szóval azt gondoltam, írok Nektek tisztelt volt kollégák, munkatársak, vezetőtársak, közszolgálati tisztviselők. Mert a magyar miniszterelnök megfenyegette népét, hogy „a választások után természetesen elégtételt” fog venni: erkölcsit, politikait és jogit is egyaránt. Vajon úgy, ahogy előtte is? Ahogyan azt már sokszor megtette a választások közeledtekor, és a hatalom megragadása után? is Simonnal, Császyval, Tátraival, Czeglédyvel? A Népszabadsággal? A sok megalázott, meghurcolt, elüldözött, tönkretett „névtelen” vállalkozóval? (Vissza)Élve az igazságszolgáltatással, a rendvédelemmel, a törvényváltoztatás jogával? Mert „Mi vagy ők”?
És hogy tehette, teheti meg mindezt? Nézem a videót a Békemenetről, nézem az eltorzult, elvörösödő arcokat, hallgatom a menetelők válaszait: „minek ide demokrácia … csak a Viktor tudja … 8 évig loptatok ti is, börtönben a helyetek, ne pofázzatok … meglátjuk, amikor az ő lányaikat erőszakolják meg … csak a magyar, nem kell ide migráns …Soros …”. Olvasom az NVB döntését: egymilliós(?!) bírság az MTV-nek, mert hetek óta nem hívtak meg ellenzéki képviselőt, nem tudósítottak ellenzéki rendezvényről, nem adtak információt a „más” véleményekről. Mert „Mi és ők”!
Azt gondoltam, írok Nektek egy nyílt levelet. Arról, hogy milyen sok múlik Rajtatok.
„Az erős, de az indokoltnál nem nagyobb, a változásokhoz gyorsan és rugalmasan alkalmazkodni képes – a nemzeti érdekeket előtérbe helyező – állam olyan közszolgálatra alapozható, amely élvezi a társadalom közmegbecsülését, hatékony és költségtakarékos, demokratikus, pártsemleges, törvényesen működik, tagjai korszerű szakmai ismeretekkel rendelkeznek, Magyarország érdekeit és a közjót pártatlanul és hazaszeretettel szolgálják.” – tartalmazza a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény a preambulumában.
Ugye így gondoljátok? Így cselekedtetek eddig is?! Ugye a jövőben így fogtok cselekedni?!
Úgy látom, ma nem övezi közmegbecsülés a munkátokat. vajon miért nem? Mit gondoltok erről, érdekel Benneteket ez a kérdés?
Úgy látom: még nem érzitek a felelősségeteket. Végrehajtjátok, megírjátok, megcsináljátok, amit kell. Mint az egyszerű közmunkások.
Úgy látom: a lojalitás mindenek előtt vezérel Benneteket.
Úgy látszik: idegesek vagytok kissé, talán féltek is. Mit gondoltok: vajon miért?
Azt gondoltam, írok Nektek egy nyílt levelet. Arról, hogy milyen sok múlik Rajtatok.
Ugye tudjátok!
2018. március 18., vasárnap

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Email -- Filament.io 0 Flares ×

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük