2023. szeptember 7. nap bejegyzései

KÉRDŐÍV (KONZULTÁCIÓS)?! – „NEHOGYMÁ’RENDEZZÜNK!”

Tegnap este fölkerült az indexre HT (Huber Balázs) cikke: „Olimpia Budapesten? Ön hogyan döntene?” címmel, benne egy kérdőívvel, „Ön mit gondol? Budapest kész megrendezni a 2036-os ötkarikás játékokat? Mondja el véleményét, töltse ki alábbi kérdőívünket, hogy megismerjük olvasóink álláspontját!”

 

Hm: HT biztosan nem olvassa a híreket: éppen tegnapelőtt vett föl az ÁKK 1,75 milliárd EUR kölcsönt, jelentek meg rendeletek a kormánytól, hogy egy csomó dolgot le kell állítani, meghosszabbították a veszélyhelyzetet, persze közben fölépült és megnyílt végre a Tiborcz Pista titkos (kupija) klubja, ahová „kicsike, kopaszka, virsli ujjú figurák” fognak járni kigyúrt gorillák kíséretében.

 

Röhögök egy nagyot, Thessza nem is érti, fölemeli okos fejét, hogy mi bajom lehet: hát mi, sírni lenne kedvem. Kitöltsem? Meg se nyissam az oldalt? Végül megnyitom, ezen ne múljék, hogy „nehogymá’rendezzünk” és utána menjünk a lecsóba, mint a görögök. Férfi vagyok-e vagy nő, mikor születtem, stb, egyetértek-e azzal, hogy rendezzünk olimpiát 1936-ban?! Most látom, elírtam, nem 1936-ban, akkor Hitler rendezett Berlinben, 2036-ban! Thessza már a combomra tette a fejét, érzi: annyira ideges lettem, hogy segítségre szorulok, ő meg segíteni akar.

 

Ebben Thessza nem tud, csak Te tudsz olvasó-társam!

Ha akarsz…

  1. 09. 07. csütörtök

 (Kép: index-kérdőívből)

KÖLTÖZNEK…

Nyáron látogatóban voltunk rokonoknál Németországban. Alig akartunk hazajönni. Aztán mégis…

 

„Magyarországra költöznek a kiábrándult németek” – írta meg tegnap a fideszes napi.hu portál, merthogy „Drasztikusan megnőtt a Magyarországra települt németek száma az elmúlt években”. Például 1995 és 2023(???) között a KSH szerint 22 310 német állampolgár települt hazánkba. Ők nem magyarok, nem rendelkeznek magyar felmenőkkel – írja a portál.

 

Vajon miért települnek Magyarországra?

Vajon miért „íródott meg” éppen most ez a cikk?

Azért települnek ide a németek (a cikk szerint), mert Magyarország biztonságosabb, mint Németország; mert persze az anyagiak is motiválják őket; mert itt könnyebben jutnak lakáshoz. Emellett a kedvező éghajlat, a kulináris, gasztronómiai, turisztikai és kulturális élvezetek, valamint a magyarok vendégszeretete is figyelemreméltó aspektusok az írás szerint.

Ahol mi jártunk Németországban – kis falvakban – ott nem láttunk sehol kerítést, nem láttunk ideges embereket, akik féltek volna a bűnözőktől, inkább – mikor megtudták, magyarok vagyunk –néztek ránk sajnálkozva: senki nem kérdezte, hogyan települhetne Magyarországra. Persze mi nem arrafelé járhattunk, amerre a cikk és megrendelője járhatott.

 

Nyáron látogatóban voltunk rokonoknál Németországban. Alig akartunk hazajönni. Aztán mégis…

  1. 09. 07. csütörtök